Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Varga Judit: időarányosan túlteljesítette az áldozatsegítéssel kapcsolatos uniós elvárásokat Magyarország

888.hu

2021.01.29. 20:30

Magyarország időarányosan túlteljesítette az áldozatsegítéssel kapcsolatos európai uniós elvárásokat – közölte az igazságügyi miniszter közösségi oldalán pénteken.

 

Varga Judit azt írta: az EU igazságügyi minisztereinek pénteki egyeztetésén beszámolt a magyar áldozatsegítő rendszer fejlődéséről.

Ismertette: a tavaly elfogadott 2020-2025 közötti uniós áldozatsegítési stratégia legfontosabb célkitűzései között szerepel a hatékony kommunikáció az áldozatokkal és biztonságos környezet biztosítása az áldozatoknak a bűncselekmény bejelentéséhez, a legkiszolgáltatottabb áldozatok támogatásának és védelmének javítása, az áldozatok kárenyhítéshez való hozzáférésének megkönnyítése, a releváns szereplők közötti együttműködés és koordináció javítása, valamint az áldozatok jogainak megerősítése a nemzetközi színtéren.

Az áldozatsegítés évének eredményeire alapozva az Igazságügyi Minisztérium túlteljesítette ezeket az elvárásokat

– hangsúlyozta Varga Judit.

Közölte: Magyarországon bevezették az áldozatok közvetlen elérésén alapuló, úgynevezett „opt-out” modellt, a szándékos, erőszakos bűncselekmények áldozatainak kárenyhítésénél eltörölték a rászorultsági feltételt, három hónapról egy évre emelték a kárenyhítési igényérvényesítésre vonatkozó időkorlátot, valamint a krízishelyzet oldására szolgáló azonnali pénzügyi segély igénybevételének határidejét nyolc napra emelték.

A tárcavezető hozzátette:

az Igazságügyi Minisztérium sorra nyitja meg megyei áldozatsegítő központjait, az országos hálózatot dinamikusan építik ki. A hatékony és teljeskörű szolgáltatás érdekében pedig együttműködési megállapodásokat kötnek állami, civil és egyházi szervezetekkel – jegyezte meg.

Varga Judit a megkezdett munka folytatását ígérve úgy fogalmazott:

„Ne felejtsék, van segítség!”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Fegyőr a magyar focit szarozza, Karácsony pedig újabb hazudozásba kezdett

Fegyőr a magyar focit szarozza, Karácsony pedig újabb hazudozásba kezdett

Szurkolólázban ég az egész főváros, Biden Oroszországot fenyegeti és a baloldali szabotázs ellenére is sikeresen megszavazták a pedofilellenes törvénycsomagot.

A portugálok az utolsó tíz percben döntötték el, 3-0 az Európa-bajnoknak

84 percig tartotta magát a magyar csapat, majd a portugálok nem kegyelmeztek. Az eredmény nem tükrözi, hogy mi történt a meccsen. Jól harcoltatok srácok, büszkék vagyunk rátok!

Egészségügy: Gyurcsány magyarszívató ostobaságai

Egészségügy: Gyurcsány magyarszívató ostobaságai

Ne vessen meg a kedves olvasó, de legutóbb nagyon odavoltam Gyurcsány parlamenti felszólalásától. Ha rajtam múlt volna, én is azt tanácsoltam volna neki, csak rajta, rajta, beszéljen részletesen arról, hogy kormányra kerülésük esetén ismét bevezetnék a fizetős egészségügyet. Jelezve, hogy tényleg a múlt akar visszatérni Magyarországra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére