Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Varga Judit: Európának nem háborúra, hanem békére van szüksége

888.hu/MTI

2022.07.12. 20:40

Az igazságügyi miniszter Facebook-oldalán az uniós igazságügyi miniszterek keddi találkozójával kapcsolatban elmondta, hogy azon megkerülhetetlen téma volt a szomszédban folyó háború.

 

Varga Judit elmondta:

 

Magyarország a háború kezdete óta változatlanul azt az álláspontot képviseli: egész Európa érdeke, hogy a háború mielőbb véget érjen, hiszen a második világháború óta nem tapasztalt háborús infláció és az energiaárak drasztikus emelkedése ma egész Európát gyengíti.

 

A háború kirobbanásakor „egyértelművé tettük, hogy elítéljük Oroszország katonai fellépését”, ahogy azt is, hogy Magyarországnak ki kell maradnia ebből a konfliktusból – írta az igazságügyi miniszter. Hozzátette: éppen ezért támogatják – a megfelelő jogi keretek között – a háborús bűnök elleni fellépést a lehetséges fórumokon. „A leghatározottabban elutasítjuk a civilek ellen elkövetett szörnyű támadásokat és úgy gondoljuk (...) az egész nemzetközi közösség érdeke, hogy a bűnösök megkapják a nekik járó büntetést.” – hangsúlyozta Varga Judit.

Kitért arra. hogy a háború mellett szóba került egy a szívéhez közel álló terület is, az áldozatok jogainak európai szintű erősítése. A kormány elkötelezett az áldozatok megsegítése mellett, amit az is mutat, hogy Magyarország vállalta: 2025-re minden megyében elérhetőek lesznek az áldozatsegítő központok szolgáltatásai, hogy mindenki, aki bűncselekmény áldozatává válik tudja, van segítség – emelte ki.

 

A munkát folytatjuk, a cél előttünk: Európának nem háborúra, hanem békére van szüksége!”

– írta Facebook-oldalán Varga Judit.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére