Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Varga Judit: Európának nem háborúra, hanem békére van szüksége

888.hu/MTI

2022.07.12. 20:40

Az igazságügyi miniszter Facebook-oldalán az uniós igazságügyi miniszterek keddi találkozójával kapcsolatban elmondta, hogy azon megkerülhetetlen téma volt a szomszédban folyó háború.

 

Varga Judit elmondta:

 

Magyarország a háború kezdete óta változatlanul azt az álláspontot képviseli: egész Európa érdeke, hogy a háború mielőbb véget érjen, hiszen a második világháború óta nem tapasztalt háborús infláció és az energiaárak drasztikus emelkedése ma egész Európát gyengíti.

 

A háború kirobbanásakor „egyértelművé tettük, hogy elítéljük Oroszország katonai fellépését”, ahogy azt is, hogy Magyarországnak ki kell maradnia ebből a konfliktusból – írta az igazságügyi miniszter. Hozzátette: éppen ezért támogatják – a megfelelő jogi keretek között – a háborús bűnök elleni fellépést a lehetséges fórumokon. „A leghatározottabban elutasítjuk a civilek ellen elkövetett szörnyű támadásokat és úgy gondoljuk (...) az egész nemzetközi közösség érdeke, hogy a bűnösök megkapják a nekik járó büntetést.” – hangsúlyozta Varga Judit.

Kitért arra. hogy a háború mellett szóba került egy a szívéhez közel álló terület is, az áldozatok jogainak európai szintű erősítése. A kormány elkötelezett az áldozatok megsegítése mellett, amit az is mutat, hogy Magyarország vállalta: 2025-re minden megyében elérhetőek lesznek az áldozatsegítő központok szolgáltatásai, hogy mindenki, aki bűncselekmény áldozatává válik tudja, van segítség – emelte ki.

 

A munkát folytatjuk, a cél előttünk: Európának nem háborúra, hanem békére van szüksége!”

– írta Facebook-oldalán Varga Judit.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ursula von der Leyen: az EU újabb szankciós csomagot javasolt Oroszországgal szemben

Ursula von der Leyen: az EU újabb szankciós csomagot javasolt Oroszországgal szemben

Mivel háborújával Oroszország továbbra is halált és pusztítást okoz Ukrajnában, az Európai Bizottság egy újabb szankciós csomaggal fokozni kívánja a nyomást Moszkvára – jelentette be Ursula von der Leyen, az uniós bizottság elnöke szerdán.

Egy gyászhír margójára: 2006. október 23-án nem Nagy László testét, a lelkét törték össze

Egy gyászhír margójára: 2006. október 23-án nem Nagy László testét, a lelkét törték össze

Meghalt Nagy László, a 2006-os gyurcsányi rendőrterror egyik áldozata. Alig ötven évesen, bár élete nem tegnap, Miklós napján, sokkal inkább 2006 őszén ért véget, miután a sajnálatos októberi rendőrroham alkalmával kilőtték az egyik szemét. Két másik áldozat segítségével idézzük fel egy tizenhat évvel ezelőtt végleg kisiklott élet utolsó stációit.

A hajdani Fregattban a borravalónak és a szocializmusnak is harangoztak

A hajdani Fregattban a borravalónak és a szocializmusnak is harangoztak

Voltak, vannak és minden bizonnyal még lesznek Budapesten pazar kivitelű, magas színvonalú vendéglátóipari üzemegységek. Olyanok, ahol finom az étel, jó az ital, pazar az enteriőr és a társaságra sem lehet panasz. Csak egy nehezen szavakba önthető valamit, az otthonos és bensőséges, törzsvendégek formálta hangulatot nem lehet újratervezni. Vagy ha mégis, hát az már nem lesz az igazi. Megpróbáljuk a régi szép idők néhány ikonikus helyét bemutatni, számba venni, szigorúan szubjektív szempontok szerint.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére