Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Varga Judit: Európa igazán jól akkor tud megújulni, ha a konzervatívok dominálhatnak

888.hu

2021.11.30. 07:40

Európa úgy tud igazán jól megújulni, ha a konzervatívok tudnak dominálni olyan kérdésekben is, mint az integráció és a veszélyek elhárítása – mondta az igazságügyi miniszter Budapesten, az Európa Jövőjéről szóló konferenciasorozat keretében tartott hétfői kerekasztal-beszélgetésen.

 

Varga Judit kijelentette, látszik az európai felmérésekből, hogy az elit nagyon messze elszárnyalt az európai emberektől, és van igény arra, hogy valaki konzervatív politikát fogalmazzon meg.

Jelenleg formálódóban van egy új európai konzervatív oldal – jelezte, majd kiemelte: ha 2022-ben a magyar kormány meg tudja erősíteni a helyét, a legitimációját Magyarországon, akkor ennél erősebb fegyver és „hatalmasabb lehetőség egész Európa számára is ritkán fog adódni”, azáltal, hogy a konzervatív oldal megerősítést nyerhet. „Csak úgy tudunk igazán jól megújulni, mint integráció is, vagy akár veszélyeket elhárítani, ha a konzervatívok tudnak ebben dominálni” – fogalmazott Varga Judit.

A miniszter kiemelte, a kormány európai politikája abból indul ki, hogy az identitásunk, a nemzeti tudatunk határozza meg azt, hogy európaiak vagyunk. Ez nem is lehetne fordítva, hiszen nincs európai démosz, hanem országok vannak Európában.

Varga Judit szerint „a bűnök bűne a (...) múlt újraírásával kezdődött”, amit a Juncker-bizottság hozott el. Ez egy minőségi csere volt. Amikor Jean-Claude Juncker a hivatalába került, azt mondta, hogy politikai bizottságot épít, így gyakorlatilag legitimálta „a buboréknak” az önálló, saját fejlődését, amit minden egyes nagy nemzetközi szervezet elkövet.

A miniszter szerint Jean-Claude Juncker fő bűne, hogy elengedte a briteket, és beengedte a migránsokat. Azt mondta, az a baja a brüsszeli buboréknak, hogy nem is lehet azt várni tőle, hogy egy válságra olyan választ adjon, amely rezonál a valóságra, mert ő mindig a saját érdekeinek megfelelően fog harcolni.

Hangsúlyozta, nem szabad feladni a küzdelmet, amihez az is kell, hogy a konzervatív oldal sokkal hangsúlyosabban tudjon megjelenni az európai döntéshozatalban, legalább a balanszközeli állapothoz jussunk el.

Martonyi János volt külügyminiszter arról beszélt, hogy az európai megújulás szerinte nem képzelhető el egy nagyon jelentős konzervatív hozzájárulás nélkül. A történelem során a konzervatívok tudták végrehajtani a sikeres megújulást, más ideológiák mindig a dolgok teljes felforgatására tettek kísérletet, hiszen „a múltat végképp el kellett törölni”. Ebből lett mindig a baj – jegyezte meg.

Martonyi János kiemelte, szükség lenne arra, hogy az európai tudatnak, az európaiságnak a konzervatív világkép legyen az egyik fő eleme. És akkor lehetne elgondolkodni az intézményekről – mondta.

Szerinte az alapokat kellene először újragondolni, és ezt követően kellene az intézményi problémát, az egyensúlyhiányt kezelni. Vissza kell állítani a dolgokat a saját helyükre. Ebben az esetben világossá kell tenni, hogy az egésznek a kiindulópontját a szuverén államok jelentik – mondta Martonyi János.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Karácsony a kereszténységén, Márki-Zay saját közönségének hozzátartozóin gúnyolódott

Karácsony a kereszténységén, Márki-Zay saját közönségének hozzátartozóin gúnyolódott

Magyarország kontra Soros – a HírTV bemutatja Tucker Carlson új filmjét.

Jamie Oliver a fakanalat is csak politikailag korrekt módon forgathatja

Jamie Oliver a fakanalat is csak politikailag korrekt módon forgathatja

Könnyen megakadhat a falat annak a tokán, aki Jamie Oliver útmutatásai alapján főz. Kiderült, hogy a nálunk is jól ismert brit séf nem a politikai korrektség legújabb szabályai szerint készíti az ételeit. Azaz a sütéssel, főzéssel – még – nincs baj, ám a fogások elnevezése, nos, az hagy némi kívánnivalót maga után.

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Orvosi vizsgálaton vesz részt Vancsa Zalán pénteken Manchester Citynél. Az MTK 17 éves futballistájának angliai pályafutásáról alig néhány hete állapodtak meg. Az angol bajnokcsapatot is működtető City Football Group holding ötmillió euróért veszi meg a fiatal magyar csatár játékjogát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére