Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Varga Judit: Európa igazán jól akkor tud megújulni, ha a konzervatívok dominálhatnak

888.hu

2021.11.30. 07:40

Európa úgy tud igazán jól megújulni, ha a konzervatívok tudnak dominálni olyan kérdésekben is, mint az integráció és a veszélyek elhárítása – mondta az igazságügyi miniszter Budapesten, az Európa Jövőjéről szóló konferenciasorozat keretében tartott hétfői kerekasztal-beszélgetésen.

 

Varga Judit kijelentette, látszik az európai felmérésekből, hogy az elit nagyon messze elszárnyalt az európai emberektől, és van igény arra, hogy valaki konzervatív politikát fogalmazzon meg.

Jelenleg formálódóban van egy új európai konzervatív oldal – jelezte, majd kiemelte: ha 2022-ben a magyar kormány meg tudja erősíteni a helyét, a legitimációját Magyarországon, akkor ennél erősebb fegyver és „hatalmasabb lehetőség egész Európa számára is ritkán fog adódni”, azáltal, hogy a konzervatív oldal megerősítést nyerhet. „Csak úgy tudunk igazán jól megújulni, mint integráció is, vagy akár veszélyeket elhárítani, ha a konzervatívok tudnak ebben dominálni” – fogalmazott Varga Judit.

A miniszter kiemelte, a kormány európai politikája abból indul ki, hogy az identitásunk, a nemzeti tudatunk határozza meg azt, hogy európaiak vagyunk. Ez nem is lehetne fordítva, hiszen nincs európai démosz, hanem országok vannak Európában.

Varga Judit szerint „a bűnök bűne a (...) múlt újraírásával kezdődött”, amit a Juncker-bizottság hozott el. Ez egy minőségi csere volt. Amikor Jean-Claude Juncker a hivatalába került, azt mondta, hogy politikai bizottságot épít, így gyakorlatilag legitimálta „a buboréknak” az önálló, saját fejlődését, amit minden egyes nagy nemzetközi szervezet elkövet.

A miniszter szerint Jean-Claude Juncker fő bűne, hogy elengedte a briteket, és beengedte a migránsokat. Azt mondta, az a baja a brüsszeli buboréknak, hogy nem is lehet azt várni tőle, hogy egy válságra olyan választ adjon, amely rezonál a valóságra, mert ő mindig a saját érdekeinek megfelelően fog harcolni.

Hangsúlyozta, nem szabad feladni a küzdelmet, amihez az is kell, hogy a konzervatív oldal sokkal hangsúlyosabban tudjon megjelenni az európai döntéshozatalban, legalább a balanszközeli állapothoz jussunk el.

Martonyi János volt külügyminiszter arról beszélt, hogy az európai megújulás szerinte nem képzelhető el egy nagyon jelentős konzervatív hozzájárulás nélkül. A történelem során a konzervatívok tudták végrehajtani a sikeres megújulást, más ideológiák mindig a dolgok teljes felforgatására tettek kísérletet, hiszen „a múltat végképp el kellett törölni”. Ebből lett mindig a baj – jegyezte meg.

Martonyi János kiemelte, szükség lenne arra, hogy az európai tudatnak, az európaiságnak a konzervatív világkép legyen az egyik fő eleme. És akkor lehetne elgondolkodni az intézményekről – mondta.

Szerinte az alapokat kellene először újragondolni, és ezt követően kellene az intézményi problémát, az egyensúlyhiányt kezelni. Vissza kell állítani a dolgokat a saját helyükre. Ebben az esetben világossá kell tenni, hogy az egésznek a kiindulópontját a szuverén államok jelentik – mondta Martonyi János.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kalandos a miniszterelnök horvátországi kiruccanása

Kalandos a miniszterelnök horvátországi kiruccanása

Tegnap egy étteremben ismerték fel, ma a csónak robbant le.

Érdeklődés hiányában elmarad a mai momentumos tüntetés

Érdeklődés hiányában elmarad a mai momentumos tüntetés

Helyette inkább tartottak egy kis rögtönzött sajtótájékoztatót. Hiába, régen volt már 2017, már nem menő a fővárosi fiataloknak a lilákhoz csatlakozni.

Nem egy ukránt, hanem egy oroszt választottak meg a nemzetközi sakkszervezet élére

Arkagyij Dvorkovics orosz sakkmestert egy személyben hibáztatja az ukrán ellenfele „Oroszország háborús gépezetének felépítéséért”.

Zelenszkij felelősségre fogja vonni mindazokat, akik segítik a megszállókat

Kijev és szövetségesei nem fognak béketárgyalásokba bocsátkozni, ha Moszkva népszavazásokat tart Ukrajna elfoglalt térségeiben az Oroszországhoz való csatlakozásról – jelentette ki vasárnap az ukrán elnök.

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Ha Szentpéteri Nagy Richárd politológus és Bánó András, a harminc évvel ezelőtti rossz emlékű „Egyenleg-ügy” főszereplője valamilyen módon Orbán Viktorról beszélget a nyilvánosság előtt, abban biztosak lehetünk, hogy a magyar miniszterelnök abból jól nem jön ki.

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Azt gondolná az ember, hogy van egy határ, amit már nem lépnek át, de minden alkalommal bizonyítják, hogy nincs ilyen.

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

A kormány pedig előre közölte, hogy nem lehet áthárítani az extraprofit-adót az utasokra. A Ryanair a tettéért most drágán megfizet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére