Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Varga Judit: Az ideológiai kérdéseket le kell választani az uniós költségvetésről

888 / MTI

2020.12.02. 06:25

Az uniós pénzt mielőbb továbbítani kell a rászoruló tagállamoknak, a jelenleg hozzákapcsolt ideológiai témákat pedig később, más fórumon kell megvitatni – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter kedden a Waclaw Felczak Lengyel–Magyar Együttműködési Intézet internetes beszélgetésén.

Az F-klub elnevezésű sorozat a járvány miatt online megrendezett műsora ahhoz kapcsolódott, hogy Varga Juditot vasárnap a Felczak-intézet Az értékek megőrzője díjjal tüntette ki.
Az uniós költségvetési vitát illető kérdésre válaszolva Varga aláhúzta:

A megoldás keresése a német soros EU-elnökségen múlik, minden javaslatra nyitottnak kell lenni, de a jelenlegi nehéz helyzetből azoknak kell kihozni Európát, akik oda vitték.”

Ez pedig nem a lengyel vagy a magyar fél, akik két éve következetesen védik a status quót, és mondják, hogy az értékeket „nem lehet összekeverni a politikai zsarolással, a gazdasági kérdéseket az ideológiai játszmákkal” – fejtette ki a miniszter.
A magyar álláspont az, hogy „minél hamarabb oda kellene adni a pénzt azoknak az európai államoknak, amelyek valóban gondban vannak” – jelentette ki, majd folytatta: „ha vannak ideológiai vitáink, ezeket más fórumon, (...) kormányközi alapon vitassuk meg később”.

A jogállamot nem lehet a jogállamiság megsértésével megvédeni, a költségvetési feltételrendszerről szóló rendeletet „ki kell nyitni, és olyan szöveget tenni az asztalra, amely megfelel a jogbiztonságnak és az objektív kritériumoknak” – húzta alá Varga.
Mint magyarázta, a rendelet csak visszaélésekre ad lehetőséget, „hiszen azt mondja: aki nem tartja be az elveket, azt megbüntetjük”. Nem mondja ki viszont, „mikor, ki, hogyan, mit sért meg, nem tudjuk, mikor követjük el a bűnt, amire jön a szankció”. Ez a miniszter szerint a régi, jogbiztonságot nélkülöző kommunista időket idézi, amikor „ha valaki ideológiailag nem illeszkedett a képbe, rögtön megbüntették”.

A költségvetési vita lényegét Varga abban látja, hogy az európai főáramlat „kirekesztővé kezd válni, nem tolerálja a vélemények sokszínűségét”. Az uniós szerveknek jelenleg nincs kezükben olyan eszköz, mellyel „a sorba be nem álló, vagyis a migrációra nemet mondó, családpolitikát támogató, kereszténységet ápoló és keresztény európai jövőt elképzelő államokra tudnának nyomást gyakorolni”, eddig az európai értékek jegyében kötelesek voltak elfogadni, hogy mások vagyunk – fogalmazott.
A műsorvezető – utalva a magyar alkotmánymódosító javaslatra, amely rögzítené, hogy az anya nő, az apa pedig férfi – azt kérdezte, vajon nem hiba-e az élet minden természetes mozzanatának törvényi kodifikálására törekedni.

Sajnos olyan időket élünk, amikor azt is le kell írni, ami teljesen természetes”

– reagált Varga.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

WHO: 40 millió adag védőoltást vásárol a szervezet a Pfizertől

WHO: 40 millió adag védőoltást vásárol a szervezet a Pfizertől

Megállapodott az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a Pfizer amerikai gyógyszergyárral arról, hogy az általa a BioNTech német céggel közösen kidolgozott vakcinából 40 millió adagot vásáról, így a jövő hónapban a COVAX program keretében a kis és közepes jövedelmű országokban megkezdődhet a koronavírus elleni oltási kampány – jelentette be pénteken Genfben az ENSZ egészségügyi szervezete.

Visszapillantó

Visszapillantó

Jöhet az orosz vakcina, kinevezték az új honvédelmi minisztert Washingtonban, beoltották Müller Cecíliát, Fegyőr máris sivalkodik.

„Román tyúktolvajnak” nevezte Bölönit a Szaloniki elnöke

„Román tyúktolvajnak” nevezte Bölönit a Szaloniki elnöke

Igazi rangadót vívott egymással a görög labdarúgó élvonal hétvégi fordulójában az Arisz Szaloniki és a Panathinakosz, hiszen a Szuperliga negyedik helyezettje az őt üldöző ötödiket fogadta.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére