Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Varga Judit: az erős nemzetek erős Európájában hiszünk

888.hu

2021.06.15. 19:30

A pályaművek megmutatták, hogy a fiatalok kellő szellemi tőkével és megfelelő tudományos kelléktárral rendelkeznek, hogy átlássák az unió nagyon bonyolult folyamatait – emelte ki Varga Judit igazságügyi miniszter kedden, a főiskolai és egyetemi hallgatóknak meghirdetett pályázat ünnepélyes díjkiosztóján.

Mi, magyarok az erős nemzetek erős Európájában hiszünk

- mondta Varga Judit, emlékeztetve arra, hogy Robert Schuman, az EU egyik alapító atyja is olyan Európában hitt, amely nem helyezi szembe egymással a különböző nemzeteket, hanem azt hirdeti, hogy az erős Európa és az erős nemzetek elválaszthatatlan egységet képeznek.

A miniszter megjegyezte:

vannak olyan erők, amelyek kizárólag a megosztásban, a tagállamok egymás ellen fordításában, illetve egy nemzetek nélküli Európában, arctalan multikulturális masszában látják Európa jövőjét.

„Az én meggyőződésem azonban az”, hogy egy ilyen Európa soha nem lesz képes működni, soha nem lehet sikeres – jelentette ki, és zenei hasonlattal alátámasztva gondolatát úgy fogalmazott, egy nemzetek nélküli Európa olyan, „mint a klasszikus zene Mozart, Schumann vagy éppen Bartók nélkül”.

A politikus kiemelte, nagy öröm, hogy a járvány ellenére a szokásosnál több, 55 pályamű érkezett, és a pályaművek megmutatták, hogy a fiatalok kellő szellemi tőkével és megfelelő tudományos kelléktárral rendelkeznek, hogy átlássák az unió nagyon bonyolult folyamatait.

Hangsúlyozta: ahhoz, hogy megértsük az EU működését, két készségre van szükség,

egyrészt tudni kell mélyen elmerülni egy-egy szakpolitikai témában, ugyanakkor meg kell tudni érteni az összeurópai folyamatokat is.

Mint mondta, ez a kettős látásmód a jellemző a beadott pályaművekre.

Felix Bubenheimer, az Európai Bizottság magyarországi képviseletének helyettes vezetője hangsúlyozta: szükség van az olyan fiatalokra, mint a díjazottak, akik tudományos szinten is foglalkoznak az Európát érintő kérdésekkel, és így a továbbiakban „Európa jövőjének építészeivé” válhatnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Advent a Bazilikánál

Advent a Bazilikánál

Orbán Viktor kilenc új képet töltött fel Facebook-oldalára az adventi készülődésről. Egy önálló videót pedig a Bazilika környékén zajló adventről.

Napi izgalmak, varsói tanácskozás, kukkol a Facebook, semleges mosdók terítéken

Napi izgalmak, varsói tanácskozás, kukkol a Facebook, semleges mosdók terítéken

Konzervatív pártvezetők tanácskozása Varsóban, megosztja adatainkat a Facebook és a WhatsApp, gendersemleges mellékhelyiségeket vezetnek be Chicagóban diákoknak.

Európai konzervatív vezetők: az EU szabad és egyenlő nemzetállamokból áll

Európai konzervatív vezetők: az EU szabad és egyenlő nemzetállamokból áll

Az Európai Unió (EU) szabad és egyenlő nemzetállamokból áll, őket számos szoros együttműködési terület köt össze, Európa pedig csak az ilyen együttműködési modell révén menthető meg további válságoktól és feszültségektől – szögezték le az európai konzervatív pártok vezetői a szombati varsói konferenciájukat záró közös nyilatkozatban.

Gyurcsányékkal a nyílt hazaárulás és a magyarok életszínvonalának földbe döngölése jön divatba

Gyurcsányékkal a nyílt hazaárulás és a magyarok életszínvonalának földbe döngölése jön divatba

Gyurcsányékkal a nyílt hazaárulás és a magyarok életszínvonalának földbe döngölése jön divatba

Donáth: „Orbán gyáván megfutamodott”

Donáth: „Orbán gyáván megfutamodott”

A héten megörvendeztette az ATV nézőit tízpercnyi diktatúrázással Donáth Anna, aki – egyébként nem jogászként – a jogállamiságról beszélt Rónai Egonnal, ekézve a totalitárius Orbán-rezsimet, ami annyira elnyomó, hogy még a hazáját kofaként áruló Momentum korábbi és új elnökét is hagyja rendre felszólalni a magyar érdek ellen, minősíthetetlen stílust megengedve magának a kormány tagjaival szemben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére