Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Van körzet, ahol már az ellenzékiek is a Fidesz jelöltjét támogatják

888.hu

2022.03.31. 22:31

Egészen furcsán alakulnak az ellenzéki ügyek a Pest megyei 8-as választókörzetben néhány nappal a szavazás előtt. A szigetszentmiklósi székhelyű térségben legalább három részre szakadt a baloldali összefogás.

A térségben Jószai Teodórát indítja az ellenzék, aki az előválasztáson szoros csatában győzte le a szigetszentmiklósi polgármestert, Nagy Jánost. A város vezetője már korábban is morcos volt a helyzet miatt, hiszen amikor kiderült, hogy riválist kap a selejtezőben, akkor kirúgta a baloldaliak egyik alpolgármesterét Jószai Attilát, aki az ellenzéki jelölt férje.

Ez volt az első ék a baloldali együttműködésben, de mint utóbb kiderült, ez csak első fordulat volt az ügyben. Jószai ugyanis jogtalannak vélte a kirúgását – a polgármester a rendkívüli jogrendben távolította el riválisa férjét a város vezetéséből –, így több fórumon is kereste az igazát. Az alpolgármester ügye néhány képviselő-testületi ülésen is téma volt és a baloldalon belüli éles viták közepette Jaksa-Ladányi Emma (LMP), a város másik alpolgármestere egy alkalommal nyilvánosan odaszólt Jószai Attilának – kvázi megfenyegette –, hogy ha így folytatja, akkor ne csodálkozzon, ha a jövőben szembe fúj a szél.

Ez nyílt konfliktus volt, ám időközben elkezdődött a kampány, amelyből Nagy János kimaradt. Értsük ez alatt, hogy egy szót nem szólt a baloldal jelöltje mellett. Nagy János egy Facebook-beszélgetésben nyilvánosan jelentette be, hogy Jószaiék írásban kérték meg őt arra, hogy ne kampányoljon az ellenzék jelöltje mellett.

Vagyis az országgyűlésbe igyekvő Jószai Teodóra nem kér a vele egy oldalon helyezkedő városvezető támogatásából.

És a csavaros történetnek nincs vége, ugyanis eljött a városi költségvetés megszavazásának ideje, amikor Nagy János polgármester előterjesztését Jószai Attila elfogadta, Jaksa-Ladányi Emma viszont nem. Az LMP-s politikust ezt később azzal magyarázta a közösségi médiában, hogy becsapva érzi magát, mert miközben Jószai Teodóra a kampányában arról beszél, hogy a Csepel-sziget megtelt, így már semmit sem szabad építeni, a férje Attila még több szigetszentmiklósi ipari park kialakításáért lobbizik és ez nyomot hagyott a városi gazdálkodáson is.

A napokban Jaksa-Ladányi Emma – hangsúlyozzuk a baloldali összefogás egyik főszereplőjéről van szó – egyértelműen kiállt a Pest megyei 8-as körzetben induló kormánypárti jelölt Bóna Zoltán mellett, de legalábbis Jószai Teodóra ellen kampányolt. Az LMP-s politikus a következőket írta:
„Van bennem kétség a Jószai házaspár kampány-szólamait illetően. Nem gondolom, hogy cukifotós üzengetéssel bármit meg lehet oldani az egészségügyben. Azt is látom alpolgármesterként, hogy a Jószai-ék messze elkerülik a nyugdíjasok világát. Nekik a mi korosztályunk csupán egy választói célcsoport. Kedves ismerőseim, sajnálom, hogy Velük kapcsolatban nem tudok Nektek jobb hírt hozni.”

 

Így néz ki tehát a baloldali összefogás egy Pest megyei választókörzetben, ahol nem is két, hanem inkább három, vagy négy irányba húzzák a szekeret az ellenzék képviselői. A helyzetre persze van magyarázat: Jószai Teodóra szombaton a kampánya zárásaként Szigetszentmiklóson fogadja Gyurcsány Ferencet, akitől nyilván sokat tanult.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére