Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Választási csalásért jelentik fel a Jobbikot - korrupció miatt kell felelnie a pártnak

888.hu

2018.03.24. 18:38

Egyre terebélyesedik a Jobbik korrupciós botránya. A Simicska pénzébõl kampányoló párt elõször egy LMP-s képviselõnõ visszalépését akarta megvásárolni, majd kiderült, hogy a Független Kisgazdapárt jelöltjeinek is fizettek volna, ha visszalépnek a javukra. A hét második felében Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója és Schön Péter gazdasági igazgató Simicskával tárgyalt. A hírek szerint a két politikus egy-egy táskányi pénzzel távozott a tárgyalásokról, vélhetõen azért, hogy ismét megolajozzák a visszalépéseket. A kisgazda politikusok feljelentést tesznek.

A Kisgazdapárt (FKGP) képviselőjelöltjeit akarta lefizetni a Jobbik azért, hogy azok visszalépjenek az indulástól az országgyűlési választásokon. Erről Paulina László, a kisgazdák alelnöke beszélt a héten a TV2 Tények című hírműsorban, ahol a pártelnök és vezető jobbikos politikusok közötti írásos megállapodást is bemutatta.

Ahogy korábban már megírtuk, Balogh Károly FKGP-elnök, valamint Szabó Gábor jobbikos pártigazgató és Staudt Gábor jobbikos képviselő közötti szerződés a következőket tartalmazza: a Jobbik a választás eredményétől függetlenül vállalja, hogy a kisgazdák budapesti irodájának működési költéségét kifizeti; a Jobbik átvállalja a Kisgazdapárt peres ügyeinek költségét és jogászainak munkadíját; a Jobbik anyagilag segíti a Kisgazdapárt vidéki programját; a Jobbik és a Kisgazdapárt közösen indul a 2019-es önkormányzati választáson.

A szerződés végén található záradék szerint az ajánlat abban a pillanatban lép életbe, ha a kisgazdák visszaléptetik jelöltjeiket a Jobbik javára az országgyűlési választást megelőzően.

A Jobbik azonban nem számolt azzal, hogy nem mindenki adja fel pénzért az elveit

A kisgazda politikusok fellázadtak a döntés ellen, amelyről elmondásuk szerint nem tájékoztatták őket. Az Origo szerint elsőként Engelmann József jelezte a közösségi médiában, hogy

Balogh Károly, a párt képviselője bagóért eladta a Kisgazdapártot a Jobbiknak!”

A párt közleményt is kiadott, amelyben elutasította Vonáék "ajánlatát".

Tóth Dezső karcagi kisgazdajelölt az elmúlt napokban többször is foglalkozott a témával Facebook-oldalán. Fogadkozik, hogy nem fog visszalépni sem a Jobbik, sem más párt javára.

A Tények műsorát követően úgy döntött, hogy választási csalásért és befolyásolásért hivatalosan is fel fogja jelenteni a Jobbikot és a Kisgazdapártot.

Tóthnak a Jobbik cukisodás előtti, valódi arca is visszataszító, amelyről egy videót is megosztott oldalán:

 

A párt több tagja is jelezte, hogy nem hajlandó visszalépni a Jobbik javára.

A Jobbik megvásárolja a visszaléptetéseket

Az első olyan botrány, amelyben kiderült, hogy a Jobbik akár fizetni is hajlandó egy-egy visszaléptetésért, Kiskunhalason történt.

Március 19-én került nyilvánosságra egy hangfelvétel, amely szerint Farkas Gergely a Jobbik helyi képviselőjelöltje korrumpálni akarta Midi Melániát, az LMP jelöltjét, hogy lépjen vissza a megmérettetéstől. A hangfelvétel szerint Farkas akár fizetni is hajlandó lett volna. A jobbikos később azzal védekezett, hogy "csak viccelt".

Pénzt ajánlott egy jobbikos képviselő az LMP-s visszalépéséért

Az eset a kiskunhalasi egyéni választókerületben történt, amit egy hangfelvétel is bizonyít.

Táskánként hordják ki a pénzt Simicskától

A fényképek tanúsága szerint Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója Simicska Lajos irodájában tárgyalt a milliárdossal Schön Péter gazdasági igazgató társaságában.

Vélhetően a két politikus a lefizetésekre szánt pénzeket hozta el a milliárdos a vállalkozótól.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére