Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vajon megint lesz balhé a Kossuth téren?

888.hu

2018.12.14. 22:00

Péntekre is jutott a be nem jelentett tüntetésekbõl. Este 10-ig a skandáláson és sétálgatáson kívül nem történt semmi jelentõs.

A pénteki demonstráció csodálatos szónoklatokkal indult, a Kossuth téren az ellenzéki nagyágyúk beszéltek. Kunhalmi Ágnes a Tanácsköztársaság hangulatát varázsolta a térre így karácsony közeledtével. A beszédekről és a tüntetés kezdetéről itt írtunk.

Ezután megkezdődött a vonulás, sétálgatás. A résztvevők száma legfeljebb 1-2 ezer. Az ellenzéki pártok igyekeztek kiaknázni a tüntetés adta lehetőséget és minél több zászlóval megjelenni.

A beszédek után a tömeg a Margit híd irányába indult el. Az elmúlt 3 órában összevissza masíroztak, a Margit hídról vissza a Nyugati felé, onnan az Oktogonra, Andrássy, Deák tér. Innen a Kiskörúton keresztül mentek az Astoriára, majd a Rádió épülete elé. Itt történt egy kis gubanc, ugyanis kiderült, hogy nem ebből az épületből szól a rádió, itt csak az archívum van. Sebaj  ezután a Kálvin tér, majd a Szabadság híd következett. Ezután az Erzsébet hídon keresztül mentek vissza Pestre, utána a Váci utcán vonultak, ahol átkeltek a karácsonyi vásáron. Itt információink szerint több kürtöskalácsot is elpattintottak a tüntetők.

A tüntetést nem jelentették be a hatóságoknak, ám a rendőrök jó fejek. A menet elején is ők mennek, valamint oldalt biztosítják a tüntetőket. Időközben felbukkan egy-egy momentumos füstbomba, de nem volt fegyőring.

Komoly atrocitásról eddig nem tudunk. Azt egyébként többen sérelmezték, hogy ellenzéki politikusokat nem látni a tömegben. Biztosan kocsmáznak és az alakformálás sem maradhat el.

Este 10 körül a Kossuth téren a tüntetők ismét farkasszemet néznek a rendőrökkel. Ekkor már elkezdték a tüntetőket figyelmeztetni, hogy jogszabályba ütközik a rendőrök dobálása, a rendőrsorfal lökdösése (Nyakó István), a Parlament dobálása és tilos az arcokat eltakarni, valamint a pirotechnikai eszközöket "működtetni". Úgy tűnik, hogy van egy csoport, amely ismét provokálja a rendőröket, ugyanis a hatóság bemondta, hogy a "tüntetés elvesztette békés jellegét".

10 előtt pár perccel a rendőrsorfal "be is szippantott" egy lökdösődőt. Erre dobálás alakult ki. Vajon kibírják balhé nélkül?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére