Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vádat emelhetnek a választási csalással vádolt jobbikos képviselő ellen

Tóth Dalma

2019.07.24. 09:58

Farkas Gergely a 2018-as országgyűlési választások előtt több százezer forintot adott volna az LMP-s jelöltnek, ha az visszalép a jelöltségtől.

A nyilvánosságra került hangfelvételek alapján a jobbikos politikus azt fejtegette, hogy minden szavazatra szüksége van, ezért jól jönne, ha Midi Melánia visszalépne, ugyanis az LMP-s jelöltnek még annyi esélye sincs legyőzni a fideszes képviselőt, mint neki.

Midi Melánia erre azt felelte, hogy végigcsinálta az ajánlásgyűjtést, ráadásul megrendelte a plakátokat, szórólapokat, ami körülbelül 600 ezer forintos kiadást jelent. Ezt pedig abból az egymillió forintból állta, amit az államtól kapott, viszont ha visszalépne, akkor nem járna neki a pénz, azaz több százezer forintos veszteség érné.

Farkas azonban nem hezitált, egyből megpróbálta megvesztegetni Midi Melániát:

Ha kifizetjük, akkor visszalépsz?

Az LMP-s jelölt visszautasította az ajánlatot, majd megjegyezte, hogy „ez kicsit azért erős volt”.

Farkas Gergely azzal próbálta enyhíteni a helyzet súlyosságát, hogy ő csak viccelődött, nem volt komoly. A politikust azonban feljelentették a választás rendjének megsértése és korrupció gyanúja miatt. Az Ország­gyűlés márciusban felfüggesztette a képviselő mentelmi jogát.

A Magyar Nemzet információi szerint heteken belül dönthet az ügyészség a jobbikos Farkas Gergely elleni vádemelésről, miután a nyomozás érdemi része véget ért. A Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője közölte, hogy a választás rendje elleni bűntett gyanúja miatt folytatott büntetőeljárásban a jobbikos politikusnak biztosították az iratmegismerést. Az ügyészség az érdemi döntésről közleményben tájékoztatja majd a nyilvánosságot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére