Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ütõképesebb lesz a Magyar Honvédség

888.hu

2018.08.13. 10:20

Nem mondhatom, hogy nincs létszámhiány, az viszont biztató, hogy jelenleg több a jelentkezõ, mint a távozó katona a szárazföldi erõknél - mondta a Magyar Idõknek Sándor Zsolt, a Magyar Honvédség szárazföldi haderõnem fõnöke, aki szerint egyre ütõképesebb lesz a honvédség.

A lap hétfői számában megjelent interjúból kiderül, hogy most kívánnak korszerű kézifegyvereket beszerezni a katonáknak, felújítanak helyőrségeket is, elsőként a hódmezővásárhelyi laktanyát. A légierő fejlesztésével összefüggésben érkeztek már eszközök, és döntések, beszerzési megállapodások születtek szállító repülőgépekről, új helikopterekről, de hamarosan megújul a tüzérség és általánosan a teljes szárazföldi haderőnem is.

Szijjártó Péter külügyminiszter korábbi felvetésére reagálva azt mondta: a Magyar Honvédség felkészült arra, hogy ha az elöljárók ezt kérik, bővítse az afganisztáni és az iraki magyar misszió létszámát és eszközeit is. 

Hozzátette, hogy az iraki misszióban továbbra is a kiképző és az őrző-védő feladatok maradtak a középpontban. Afganisztánban mentorcsoportjai és légi tanácsadó csoportjai is vannak a Magyar Honvédségnek. A különleges műveleti csoportokról szólva pedig kiemelte, hogy a NATO-ban nagyon elégedettek a tevékenységükkel, számos elismerésben részesültek.

A magyar békefenntartók Koszovóban új feladatot látnak el: olyan tartalékerőt képeznek, amely a térségben bárhol, állandóan bevethető. A dandártábornok kitért a katonai búvárokat érintő fejlesztésekre, mint rámutatott, ma már a harci és a munkabúváraik is olyan felszerelésekkel, modern ruhákkal, buborékmentes rendszerekkel rendelkeznek, amelyek a legkorszerűbbek közé tartoznak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére