Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Útmutató az ellenzéknek: ezért a legnépszerûbb párt a Fidesz a fiatalok körében

Sümeghi Lóránt

2018.08.12. 08:55

Az ellenzéki pártok áprilisban elszenvedett csúfos kudarcát követõen a kormánypártisággal nehezen vádolható Medián egy érdekes felmérést tett közzé, amely a pártpreferenciával rendelkezõ biztos szavazók korát vizsgálta. Az évek óta hallható ellenzéki propaganda ellenére kiderült, hogy a Fidesz a legnépszerûbb párt a fiatalok, az idõsek, a középkorúak, a házasok, a nõk és a férfiak körében is mind százalékos arányban, mind számszerûsítve.
Ezzel pedig meg is dőlt az a mítosz, miszerint a kormánypárt hadilábon állna a fiatalok körében.

De miért ilyen népszerű az immár harmadjára is kétharmadot szerző nemzeti kormány a 18-29 korosztály körében? A válasz többek között kiderül az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleményéből is, amely tökéletes összegzést tett közzé arról, miként becsülik meg a magyar fiatalokat.

Ugyanis folyamatosan bővítik azon támogatások, lehetőségek körét, amelyek a fiatalok továbbtanulását, családalapítását, otthonteremtését, nyelvtanulását, elhelyezkedését segítik. Éppen ezért a gazdaság dinamikus növekedésének, a béremeléseknek és a munkahelyteremtéseknek köszönhetően a magyar fiatalok előtt stabil és tervezhető jövőkép áll.

Az idei évben a fiatalok minden eddiginél több támogatást kapnak, lássuk:

 • A kormány január 1-je óta – adott értékhatárig – minden 35 év alatti fiatalnak utólagosan megtéríti egy sikeres közép- vagy felsőfokú komplex nyelvvizsga díját,
 • július 1-től pedig a 20 év alattiak számára – adott értékhatárig – a KRESZ tanfolyam és vizsga árát is.

Az intézkedések népszerűek, július 31-ig közel 14 000 kérelem érkezett be a nyelvvizsgadíjak utólagos megtérítésére, míg mindössze 1 hónap alatt közel 400 fiatal élt az ingyenes KRESZ-tanfolyam és a vizsga díjának visszatérítési lehetőségével. Ráadásul

 • január 1-je óta hazánkban a legalacsonyabb az Európai Unión belül az internetezést terhelő általános forgalmi adó, miután a kormány kezdeményezésére a parlament 18-ról 5%-ra csökkentette azt.

A magyar fiatalok családalapítása, gyermekvállalása, otthonteremtése is kiemelt fontosságú, ezért a kormány számukra is biztosítja többek között

 • a családi otthonteremtési kedvezményt – amelyre a 2019-es költségvetés a 242 milliárd forint értékű otthonteremtési programmal minden eddiginél többet fordít –,
 • az első házasok adókedvezményét
 • és a családi adókedvezményt.
 • Mi több, 2018-tól a diplomás GYED már a gyermek kétéves koráig jár az érintett szülőnek, valamint gyermekvállalás esetén a kormány felfüggeszti, mérsékli, vagy teljes egészében elengedi az édesanyák diákhitel-tartozását.

A kormány a felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak is igyekszik minden lehetőséget és támogatást megadni:

 • a Diákhitel1 esetében a felvehető összeget havi 70 000 forintra emelte,
 • kamatmentessé tette a Diákhitel2-t,
 • és a külföldi tanulmányokat folytatók számára az igényelhető maximális összeg is növekedett, elérve a havi 140 000 forintot.
 • Mindezeken kívül szeptember 1-től 40%-kal emelkednek a szociális alapú felsőoktatási ösztöndíjak.

A kormány továbbra is kiemelt hangsúlyt helyez a fiatalok foglalkoztatásának elősegítésére:

 • Az Ifjúsági Garancia programnak köszönhetően már több mint 110 000 fiatal kapott állásajánlatot,
 • a pályakezdők foglalkoztatását továbbra is adókedvezménnyel támogatja a kormány,
 • az "Önkéntesség személyre szabva" projektben a 18-21 év közti fiatalok gyűjthetnek hasznos tapasztalatokat a pályakezdés megalapozásához,
 • míg többek között a Lépj! a Piacra és a Fiatal Gazda programok a vállalkozóvá válást segítik.
2018 áprilisa és júniusa között a fiatal (15-24 éves) foglalkoztatottak aránya 28,7% volt, a munkanélküliség pedig már 9,5%-ra csökkent a körükben. Ez utóbbi adat nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő, hiszen jóval az európai uniós átlag alatt van, amely 2018 augusztusában 15,2% volt. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Karácsony a kereszténységén, Márki-Zay saját közönségének hozzátartozóin gúnyolódott

Karácsony a kereszténységén, Márki-Zay saját közönségének hozzátartozóin gúnyolódott

Magyarország kontra Soros – a HírTV bemutatja Tucker Carlson új filmjét.

Jamie Oliver a fakanalat is csak politikailag korrekt módon forgathatja

Jamie Oliver a fakanalat is csak politikailag korrekt módon forgathatja

Könnyen megakadhat a falat annak a tokán, aki Jamie Oliver útmutatásai alapján főz. Kiderült, hogy a nálunk is jól ismert brit séf nem a politikai korrektség legújabb szabályai szerint készíti az ételeit. Azaz a sütéssel, főzéssel – még – nincs baj, ám a fogások elnevezése, nos, az hagy némi kívánnivalót maga után.

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Orvosi vizsgálaton vesz részt Vancsa Zalán pénteken Manchester Citynél. Az MTK 17 éves futballistájának angliai pályafutásáról alig néhány hete állapodtak meg. Az angol bajnokcsapatot is működtető City Football Group holding ötmillió euróért veszi meg a fiatal magyar csatár játékjogát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére