Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ursula von der Leyen döntött Várhelyi Olivér jelölésével kapcsolatban

888.hu

2019.10.29. 12:38

Ursula von der Leyen elfogadta Magyarország jelöltjét, így Várhelyi Olivér lehet majd hazánk delegáltja a következő Európai Bizottságban, amennyiben sikeresen veszi a következő akadályokat – értesült a Magyar Nemzet.

A lap szerint a leendő bizottsági elnök tegnap fogadta hivatalos interjún Várhelyit, aki jelenleg hazánk EU-hoz akkreditált nagykövete. A bizottsági elnök elégedett volt Várhelyi felkészültségével.

Von der Leyen és a magyar jelölt október elején már találkoztak, röviddel azután, hogy hazánk első biztosaspiránsát, Trócsányi Lászlót az Európai Parlament bevándorláspárti jogi szakbizottsága megpuccsolta. Várhelyinek át kellene jutnia a jogi bizottság rostáján, illetve az illetékes parlamenti szakbizottság előtt szakmai vizsgát kell tennie ahhoz, hogy biztos lehessen a von der Leyen-testületben. A magyar jelöltnek a bővítési és szomszédságpolitikai portfóliót szánták, de egyelőre nem erősítették meg, hogy a hétfői interjú témája is ez a biztosi tárca lett volna. A végleges döntés Románia biztosjelöltjének megnevezése után jöhet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére