Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Uniós fellépés kell a migráció ellen

888.hu

2021.09.15. 19:30

Áder János közös uniós fellépést sürgetett a migráció, a klímaválság és az államadósság kezelése ügyben az Arraiolos-csoport római tanácskozásán szerdán.

 

Áder János a magyar államfő az Arraiolos-csoport 16. találkozóját követő sajtótájékoztatón úgy fogalmazott:

van tere, helye és indoka, hogy a migráció ügyében nemzetközi együttműködés jöjjön létre.

Mint mondta, az uniónak az embercsempészekkel és a terroristákkal szembeni fellépést fokoznia kell, ahogy a humanitárius övezetek újjáépítésére fordítandó forrásokat is szükséges bővítenie.

Az államadóság kezelésével összefüggésben elmondta, hogy már a koronavírus-járvány előtt is több ország gondokkal küzdött ezen a téren, a Covid azonban még csak mélyítette a válságot, amelynek kezelésére szerinte sürgős közös cselekvésre van szükség.

Ennek hiányában, tette hozzá, az uniós közös célokat, projekteket nagyon nehéz lesz elérni, megvalósítani.

A klímahelyzettel kapcsolatban azt szögezte le, hogy ma a világ távolabb van a párizsi klímacélok elérésétől mint hat évvel ezelőtt volt, amikor Párizsban ezeket a célokat megfogalmazták. Felhívta a figyelmet: Magyarország az EU-ban elsőként törvényben vállalta, hogy 2050-re klímasemleges lesz, sőt„ a kormány intézkedései nyomán már 2030-ra szén-dioxid-mentes lesz a magyarországi áramtermelés 90 százaléka.

A magyar államfő a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a tanácskozáson, amelyen az unió stratégiai autonómiájáról is tárgyaltak Robert Schuman, az Európai Unió egyik alapítójának szavait is a jelen lévők figyelmébe ajánlotta, amely szerint

az integráció lényege nem a sikeres nemzeti törekvések letörése, hanem sokkal inkább ezek felkarolása.

Áder János szerint ha az Európai Unió jövőjéről beszélünk tisztázni kell, hogy ”megszívleljük-e az alapítók intelmeit„, betartjuk-e az alapszerződést, vagy teret engedünk a lopakodó jogalkotásnak, ellenállunk-e a kettős mércével, illetve, az EU elbürokratizálódásával szemben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére