Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Uniós és Soros-pénzbõl segíti a bûnözõket a Magyar Helsinki Bizottság

Bertha László

2017.08.08. 08:58

Több tíz millió forintot kapott az elmúlt években a Soros György által támogatott Magyar Helsinki Bizottság arra, hogy tudatosítsa a bûnözõkben, milyen jogaik vannak az ellenük indult eljárás során, illetve az elítélésük után.

Uniós milliókból tájékoztatja jogaikról a bűnözőket a Soros György által busásan támogatott Magyar Helsinki Bizottság. Gazdálkodási beszámolói szerint a szervezet két projektre 83 millió forintot kapott Brüsszeltől azért, hogy vizsgálja és véleményezze a tájékoztatáshoz való jog érvényesülését a büntetőeljárásokban – írja a Magyar Idők.

A lap információi szerint ebből a pénzből készült el például az a honlapjukon elérhető büntetőeljárási kvízjáték is, ami többek között arra hívja fel a gyanúsítottak figyelmét, hogy bűnösségükről nyugodtan hazudhatnak a rendőröknek.

A Magyar Helsinki Bizottság mintegy 23 millió forintból az iratbetekintések gyakorlatát, több mint 60 millióból pedig a tájékoztatáshoz való jog általános érvényesülését vizsgálhatták.

A Magyar Idők beszámolója szerint érdemes megemlíteni, hogy szintén Brüsszeltől nyerték el azt a mintegy 13 millió forintot, melyből az utóbbi másfél-két évben ügyvédképzést szervezhettek.

A szervezet 2015-ös pénzügyi beszámolójában található egy 14 milliós tétel is, amit „az előzetes letartóztatással kapcsolatos döntéshozatal minőségi vizsgálatára” fordíthatnak. A lap szerint a jelentésben szereplő adatok alapján úgy tűnik, a bűnözők és a bűncselekmények gyanúsítottjainak védelme a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok számára sem kevéssé fontos, mint az Európai Bizottságnak.

Soros alapítványától ugyanis szintén milliókat kapott a Helsinki, például az elítéltek jogainak védelmére, vagy egyes szabálysértések dekriminalizálásának előmozdítására. Ezek alapján úgy tűnik, hogy egyik szervezet sem tartja elsődleges feladatának a bűncselekmények áldozatainak érdekképviseletét, vagy a bűnelkövetők felelősségre vonásának elősegítését, kivéve, ha homoszexuálisokról, vagy egy etnikai kisebbségről van szó, mert a rasszista és homofób bűncselekmények elleni harcra az Európai Bizottság jóvoltából több mint 9, a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványokéból pedig 17,6 millió forintot fordíthatnak – írja a Magyar Idők.

A bűnözők képviseletéből vélhetően jobban lehet profitálni, mint az áldozatokéból. Az elmúlt év januárjában például az Emberi Jogok Európai Bírósága öt döntésével 49 magyar fogvatartottnak ítélt meg körülbelül 215 millió forintnyi kártérítést a börtönök zsúfoltsága miatt.

Kevesebb mint egy hónappal korábban hasonló ügyben összesen kb. negyedmilliárd forintos kártérítés megfizetésére kötelezte Magyarországot a strasbourgi testület. Utóbbi esetben a perköltség is ismert, hiszen a Soros György által támogatott Helsinki részére 2,7 millió forintot kell kifizetnie a kormánynak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére