Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újra naggyá teszik Magyarországot 2010–2020 címmel mutatott be könyvet az Alapjogokért Központ

888.hu

2021.10.07. 14:30

Újra naggyá teszik Magyarországot 2010–2020 címmel indított projektet az Alapjogokért Központ 2020-ban. A kutatás összefoglalásaként Kovács István, Szánthó Miklós és Molnár Balázs írt könyvet, amelyet csütörtökön mutattak be.

 

A projektet 2020-ban indították, azzal a céllal, hogy a 2010–2020 közötti korszakot értékeljék. A könyvbemutatón Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója és Molnár Balázs kutató beszélt a projektről és a könyv tartalmáról.

Szánthó Miklós elmondta, hogy a jobboldalnak saját magában is tudatosítania kell azokat az eredményeket, amelyeket az elmúlt tíz évben elért, és ezt el is kell tudnia mesélni. Az Újra naggyá teszik Magyarországot projekt erről szólt, az összes részelemével együtt, hogy egyben meglegyen, mi történt az elmúlt tíz évben.

Az Alapjogokért Központ igazgatója után a könyv egyik társszerzője, Molnár Balázs fejtette ki gondolatait, a könyv több fejezetére is felhívva a figyelmet. Elmondta, hogy a válságkezelésben mára már létezik egy magyar modell. Ezzel kapcsolatban felidézte az eurózóna válságát – amiből az Orbán-kormánynak már sikerült kilábalnia –, valamint a 2015-ös migrációs krízist és a mostani járványkezelést. Szerinte ezekből a válságokból kirajzolódik a válasz abban a vitában, hogy Brüsszel vagy a tagállamok alkalmasabbak-e a válságkezelésre. Az utóbbi mellett példának hozta fel a mostani EU-s vakcinabeszerzést, amiről nem igazán lehet elmondani, hogy sikeres volt.

Az Újra naggyá teszik Magyarországot 2010–2020 projekt keretében az intézet egy filmet is megjelentetett, amelyben az időszak jelentős kormányzati szereplői szólalnak meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

A baloldal és annak vezére nem bír leállni a választás tisztaságát és az alkotmányosságunkat megkérdőjelező hazudozással. Kövér László volt kénytelen helyre tenni Gyurcsány Ferencet, aki törvénytelennek minősítette az új, ötödik Orbán-kormányt az Országgyűlésben. A DK elnöke szerint a választás nem a népakaratot fejezte ki, mert az nem volt szabad és tisztességes. Amit ezután a házelnöktől és Dömötör Csabától kapott, azt nem teszi zsebre. Bár a fideszes reakciókra frappáns választ nem tudott adni, a Facebook oldalán azért megmutatta, mennyire kemény fából faragták.

Orbán Viktor: kiállunk Magyarország energiabiztonsága mellett

Videókonferencia keretében tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke hétfőn a május 30-31-i rendkívüli uniós csúcs előkészítéseként – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Alkalmas-e az Európai Bizottság új javaslata arra, hogy az EU valóban függetlenedjen az orosz energiától?

A héten az Európai Bizottság új, az orosz energiától való függetlenedést célzó javaslattal állt elő. A tervezet erőteljesen építene a cseppfolyósított-földgázra és a megújuló energiára, de helyet kapott abban néhány, igencsak egzotikus elképzelés is, így például az, hogy minden céges autó legyen kötelezően nulla kibocsátású. Nagy kérdés, hogy a javaslat a realitások talaján áll-e és meg tudja-e oldani az energetikai gondjainkat vagy csupán egy újabb vágyálom-összesség.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére