Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újra naggyá teszik Magyarországot 2010–2020 címmel mutatott be könyvet az Alapjogokért Központ

888.hu

2021.10.07. 14:30

Újra naggyá teszik Magyarországot 2010–2020 címmel indított projektet az Alapjogokért Központ 2020-ban. A kutatás összefoglalásaként Kovács István, Szánthó Miklós és Molnár Balázs írt könyvet, amelyet csütörtökön mutattak be.

 

A projektet 2020-ban indították, azzal a céllal, hogy a 2010–2020 közötti korszakot értékeljék. A könyvbemutatón Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója és Molnár Balázs kutató beszélt a projektről és a könyv tartalmáról.

Szánthó Miklós elmondta, hogy a jobboldalnak saját magában is tudatosítania kell azokat az eredményeket, amelyeket az elmúlt tíz évben elért, és ezt el is kell tudnia mesélni. Az Újra naggyá teszik Magyarországot projekt erről szólt, az összes részelemével együtt, hogy egyben meglegyen, mi történt az elmúlt tíz évben.

Az Alapjogokért Központ igazgatója után a könyv egyik társszerzője, Molnár Balázs fejtette ki gondolatait, a könyv több fejezetére is felhívva a figyelmet. Elmondta, hogy a válságkezelésben mára már létezik egy magyar modell. Ezzel kapcsolatban felidézte az eurózóna válságát – amiből az Orbán-kormánynak már sikerült kilábalnia –, valamint a 2015-ös migrációs krízist és a mostani járványkezelést. Szerinte ezekből a válságokból kirajzolódik a válasz abban a vitában, hogy Brüsszel vagy a tagállamok alkalmasabbak-e a válságkezelésre. Az utóbbi mellett példának hozta fel a mostani EU-s vakcinabeszerzést, amiről nem igazán lehet elmondani, hogy sikeres volt.

Az Újra naggyá teszik Magyarországot 2010–2020 projekt keretében az intézet egy filmet is megjelentetett, amelyben az időszak jelentős kormányzati szereplői szólalnak meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Scholz szerint a NATO-val kell megvédeni a tengerek alatti kritikus infrastruktúrát

Nemzetközi együttműködéssel meg kell erősíteni a tengerfenéken kiépített kritikus infrastruktúra védelmét, és ezt a munkát a NATO keretei között kell összehangolni – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár szerdán Berlinben.

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Azt viszont nem tudta elmondása szerint, hogy mennyi jött.

A szankciópárti európai baloldal az EP-ben mindent megtett, hogy megakadályozza a megegyezést

Az Európai Bizottság végre elfogadta Magyarország nemzeti helyreállítási és rezilienciaépítési tervét, amely 5,8 milliárd euró folyósítása előtt nyithatja meg az utat.

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Baj van a hölgyekkel. S még mielőtt a feministák megköveznének, gyorsan leszögezem, leginkább a kiemelkedő labdarúgó eseményeken. Mint például a katari világbajnokság, ahol – például – az angol válogatottat elkísérő feleségek, élettársak és barátnők mintegy 10 millió forint értékben piáltak a szállásukat biztosító tengerjárón. Csoda, hogy a címlapokra kerültek? Persze nem csak a rossz oldalukat mutatják a lányok, asszonyok. Annál is inkább, mert legtöbbjük nem éppen hétköznapi bombázó. Összeállításunkban róluk mutatunk be néhány felvételt. S előre is elnézés kérünk, mert biztosan kihagytunk néhány olyan hölgyet, aki biztosan megérdemelte volna, hogy a legjobbak, legszebbek között kapjon helyet.

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt munkáspárti miniszterelnök arra figyelmeztette a briteket, hogy ne kritizálják túlságosan a világbajnokság házigazdáit, Katart, mivel az arab nemzet gyakran befektet az Egyesült Királyságban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére