Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ujhelyi István kifelejtett valamit a vagyonnyilatkozatából?

Vincze Viktor Attila

2019.05.23. 20:28

A Magyar Hírlap kiderítette, hogy Ujhelyi Istvánnak, az MSZP EP-választási kampányát vezető, patkányozó szocialista politikusnak van egy a 2014-es vagyonnyilatkozatából valahogyan kifelejtett sok millió forintos értékű és haszonélvezeti jogként birtokolt badacsonyi ingatlana.

A Magyar Hírlap értesülése szerint Ujhelyi István a vagyonnyilatkozatában elfelejtett feltüntetni egy több tízmillió forint értékű, holtig tartó haszonélvezeti jogot. Feltehetően talán éppen annak a nagy értékű balatoni villának a haszonélvezeti jogát, amire a csődbe jutott Szeviép egykori vezérigazgatója, Baranyi Sándor részben utalhatott a Délmagyarországnak adott nagy port kavaró interjúban.

Mint ismeretes, Baranyi ebben az interjúban azt állította, hogy 2008-ban Ujhelyi segítségét, amelynek révén jelentős állami megrendeléshez juthattak, azzal hálálták meg, hogy finanszírozták a Szeged-Szőregen lévő házának, illetve a Badacsonytomajban fekvő nyaralójának a felújítását körülbelül harminc-negyven millió forint értékben.

Ujhelyi ezt követően tagadta, hogy ingatlanainak felújítása ilyen módon megtörtént volna.

A Magyar Hírlap viszont most talált egy eddig a közvélemény előtt ismeretlen ingatlant, amelynél akár meg is történhettek részben a sajtóban megszellőztetett ellentételezési felújítások.

A lap szerint a Badacsonytomaj 1054 helyrajzi számú 714 nm területű kivett hétvégi ház, udvar megnevezésű ingatlant Ujhelyi édesapja a tulajdoni lap adatai szerint 2012 decemberében a politikus négy gyermekének ajándékozta, míg fia, Ujhelyi István holtig tartó haszonélvezeti jogot kapott. Az érintett több tízmillió forint forgalmi értékű telek és ház vagyoni értékű jogát azonban a magyar Országgyűlés tagjaként Ujhelyi nem vallotta be 2014-ben benyújtott vagyonnyilatkozatában.

A Magyar Hírlap szerint ez a feledékenység annak az ismeretében különösen érdekes, hogy Ujhelyi édesapjának volt még egy másik ingatlana is Badacsonytomajban, – az említett panorámás házaktól nagyjából egy kilométerre – egy 1077 négyzetméteres telken álló faház, amelyet 2013. január 28-án ajándékozott a fiának. Ennek a tulajdonjogát Ujhelyi István a 2014-es vagyonnyilatkozatában bevallotta, míg a másikat ugyanekkor „kifelejtette”.

Ujhelyi Istvánhoz a feledékenysége kapcsán a Magyar Hírlap kérdéssel fordult, amely így szólt:

A 2014-es vagyonnyilatkozata, összevetve a rendelkezésünkre álló adatokat, álláspontunk szerint ellentmondást tartalmaz. A Badacsonytomaj 1054 helyrajzi számú 714 nm területű kivett hétvégi ház udvar megnevezésű, gyermekei tulajdonában álló ingatlanon Önnek a tulajdoni lap szerint haszonélvezeti joga áll fenn 2012 decembere óta. Ezt azonban nem találtuk a vagyonnyilatkozatában. Kérjük, a fentiek vonatkozásában tájékoztatni szíveskedjen!

 

A lap közlése szerint eddig még nem érkezett válasz kérdéseikre a szegedi szocialista kötődésű európai parlamenti képviselő politikustól.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére