Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ujhelyi István kifelejtett valamit a vagyonnyilatkozatából?

Vincze Viktor Attila

2019.05.23. 20:28

A Magyar Hírlap kiderítette, hogy Ujhelyi Istvánnak, az MSZP EP-választási kampányát vezető, patkányozó szocialista politikusnak van egy a 2014-es vagyonnyilatkozatából valahogyan kifelejtett sok millió forintos értékű és haszonélvezeti jogként birtokolt badacsonyi ingatlana.

A Magyar Hírlap értesülése szerint Ujhelyi István a vagyonnyilatkozatában elfelejtett feltüntetni egy több tízmillió forint értékű, holtig tartó haszonélvezeti jogot. Feltehetően talán éppen annak a nagy értékű balatoni villának a haszonélvezeti jogát, amire a csődbe jutott Szeviép egykori vezérigazgatója, Baranyi Sándor részben utalhatott a Délmagyarországnak adott nagy port kavaró interjúban.

Mint ismeretes, Baranyi ebben az interjúban azt állította, hogy 2008-ban Ujhelyi segítségét, amelynek révén jelentős állami megrendeléshez juthattak, azzal hálálták meg, hogy finanszírozták a Szeged-Szőregen lévő házának, illetve a Badacsonytomajban fekvő nyaralójának a felújítását körülbelül harminc-negyven millió forint értékben.

Ujhelyi ezt követően tagadta, hogy ingatlanainak felújítása ilyen módon megtörtént volna.

A Magyar Hírlap viszont most talált egy eddig a közvélemény előtt ismeretlen ingatlant, amelynél akár meg is történhettek részben a sajtóban megszellőztetett ellentételezési felújítások.

A lap szerint a Badacsonytomaj 1054 helyrajzi számú 714 nm területű kivett hétvégi ház, udvar megnevezésű ingatlant Ujhelyi édesapja a tulajdoni lap adatai szerint 2012 decemberében a politikus négy gyermekének ajándékozta, míg fia, Ujhelyi István holtig tartó haszonélvezeti jogot kapott. Az érintett több tízmillió forint forgalmi értékű telek és ház vagyoni értékű jogát azonban a magyar Országgyűlés tagjaként Ujhelyi nem vallotta be 2014-ben benyújtott vagyonnyilatkozatában.

A Magyar Hírlap szerint ez a feledékenység annak az ismeretében különösen érdekes, hogy Ujhelyi édesapjának volt még egy másik ingatlana is Badacsonytomajban, – az említett panorámás házaktól nagyjából egy kilométerre – egy 1077 négyzetméteres telken álló faház, amelyet 2013. január 28-án ajándékozott a fiának. Ennek a tulajdonjogát Ujhelyi István a 2014-es vagyonnyilatkozatában bevallotta, míg a másikat ugyanekkor „kifelejtette”.

Ujhelyi Istvánhoz a feledékenysége kapcsán a Magyar Hírlap kérdéssel fordult, amely így szólt:

A 2014-es vagyonnyilatkozata, összevetve a rendelkezésünkre álló adatokat, álláspontunk szerint ellentmondást tartalmaz. A Badacsonytomaj 1054 helyrajzi számú 714 nm területű kivett hétvégi ház udvar megnevezésű, gyermekei tulajdonában álló ingatlanon Önnek a tulajdoni lap szerint haszonélvezeti joga áll fenn 2012 decembere óta. Ezt azonban nem találtuk a vagyonnyilatkozatában. Kérjük, a fentiek vonatkozásában tájékoztatni szíveskedjen!

 

A lap közlése szerint eddig még nem érkezett válasz kérdéseikre a szegedi szocialista kötődésű európai parlamenti képviselő politikustól.

 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ezért fog pozíciókat osztogatni Gyurcsány embereinek Karácsony

Ezért fog pozíciókat osztogatni Gyurcsány embereinek Karácsony

A kampányban nyújtott segítségért az MSZP és a DK is követelni fogja a jussát.

Orbán Viktor: a kormány a legfontosabb kérdésekben megerősítést kapott

Orbán Viktor: a kormány a legfontosabb kérdésekben megerősítést kapott

Az Országgyűlés hétfőn délután 1 órától kéthetes üléssel kezdte meg őszi munkáját, Orbán Viktor napirend előtt szólalt fel.

Orbán Viktor levelet írt a fideszes önkormányzati képviselőknek

Orbán Viktor levelet írt a fideszes önkormányzati képviselőknek

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke levélben fordult a kormánypártok új önkormányzati képviselőihez és polgármestereihez, azt kérve tőlük: saját településükön, ha ellenzékben dolgoznak is, azt támogassák, ami jó az adott városnak vagy falunak – közölte az Origo a Bereznai Csaba képviselő által a közösségi oldalán nyilvánosságra hozott levél alapján hétfőn.

Charlie, a láncfűrészes

Charlie, a láncfűrészes

Hollywood nem pusztán klisékkel dolgozik, de cenzort telepített mindannyiunk agyába, ott vicsorog, onnan ítélkezik, és amit a politikailag korrekt tucatítélkezéssel kivet belőlünk, az nem is létezik.

A boszniai Bihács polgármestere megvonja a támogatást az illegális bevándorlóktól

Suhret Fazlic a válságintézkedések között említette, hogy a városi vízmű nem fog napi 20 ezer liter vizet szállítani a migránstáborba – közölte az M1 hétfő reggeli műsorában a Bihácsról bejelentkező tudósító.

Ébredjetek már fel fiatalok!

Ébredjetek már fel fiatalok!

Igen, hozzátok beszélek, akik jókat derültök egy „szemkilövető” Gyurcsány Ferencen, ámuldoztok, hogy milyen menő, miközben ízléstelenebbnél ízléstelenebb módon gúnyoljátok ki azt, aki tesz is értetek valamit. Tudatlanság ez? Nem hiszem. Csupán megvezetés. Ez nekik nagyon jól megy.

Egyelőre nem tud megalakulni a Fővárosi Közgyűlés

Nem tud megalakulni a Fővárosi Közgyűlés addig, amíg nem emelkednek jogerőre a kerületi polgármester-választások eredményei, mert csak a kerületi eredmények alapján állapítható meg a közgyűlés összetétele.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére