Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ujhelyi István az Orbán-kormány „bűnéről” okoskodna Navracsicsnak

888.hu

2022.06.18. 14:00

Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő találkozót kezdeményez Navracsics Tibor területfejlesztési miniszterrel az EU-s forrásokról.

 

A szocialista politikus szombati, a Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatóján közölte, hogy a hozzáférés az uniós forrásokhoz minden magyar család érdeke, ezért nemzeti minimumnak, közös ügynek kell lennie.
Azt mondta, el fogja vinni Navracsics Tibornak az elmúlt három év európai uniós országspecifikus ajánlásait, amelyekben az Európai Bizottság minden kritikája részletesen megtalálható. Egyes dokumentumokból kiderül, hogy miért „fagynak be” a Magyarországnak járó források – jelentette ki Ujhelyi István. Úgy fogalmazott: „mindez az Orbán-kabinet, a kormányzat bűne”.
Az Európai Bizottság csupán az eddig is leírt javaslatokat kéri számon – mondta az európai parlamenti képviselő.

 

Navracsics Tibort jó diplomatának nevezte,

szavai szerint azonban a miniszter brüsszeli tárgyalópartnerei visszaüzentek a magyar kormányfőnek, hogy a kormánypárti politikus udvariassági látogatásától nem oldódik meg minden.

 

Ujhelyi István kiemelte, hogy a tizenhárom hónapja benyújtott magyar helyreállítási terv az egyedüli, amelyre még nem tudott igent mondani az Európai Bizottság. Sem a dokumentum megszületésének módja, sem pedig a tartalma nem elfogadható az Európai Unió közös értékei és érdekei szempontjából – mondta.
Az ellenzéki politikus szerint ha a kormány az év végéig nem áll elő új tervvel, akkor Magyarország biztosan elveszíti a források 70 százalékát. Ujhelyi István úgy vélte, a dokumentum elkészítésekor az ellenzéki pártok véleményét is ki kellene kérni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére