Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Távozik az újbudai DK-s polgármester kabinetfőnöke

Sümeghi Lóránt

2019.12.12. 15:35

Ennyi volt! Közös megegyezéssel megszűnt László Imre újbudai DK-s polgármester kabinetfőnökének, Lakos Imrének a munkaviszonya.

László Imre csütörtökön a Facebook-oldalán azt írta: „ezen a héten arra a döntésre jutottunk (...), hogy közös munkánkat befejezzük. Lakos Imre munkaviszonyát közös megegyezéssel megszüntettük”. Hangsúlyozta: Újbuda fejlődése érdekében elkerülhetetlen, hogy a XI. kerület vezetése az önkormányzati testületben és a hivatalban egyaránt erős politikai, szakmai, emberi egységre épüljön.

„Egyetértettünk abban (...), hogy fontosabb az egységes, közös cselekvés, mint az azt esetleg akadályozó véleménykülönbség” – fogalmazott a polgármester, köszönetet mondva Lakos Imrének az eddigi munkájáért.

Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, újbudai önkormányzati képviselő csütörtökön sajtótájékoztatón követelte a kabinetfőnök eltávolítását. Az ellenzéki politikus azt mondta: Lakos Imre „keresztülnyomott” az önkormányzat gazdasági bizottságán „egy kisebb korrupciós ügyet”, és bejelentette, hogy pártja hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz az ügyben.

Az ellenzéki politikus azt mondta: Lakos Imre, „az egykori SZDSZ-es politikusbűnöző” lett az ország ötödik legnagyobb önkormányzata, Újbuda második embere, miután László Imre, a kerület DK-s polgármestere kabinetvezetővé nevezte ki őt. Novák Előd azt mondta, Lakos Imre máris „keresztülnyomott” az önkormányzat gazdasági bizottságán „egy kisebb korrupciós ügyet”. Azzal kapcsolatban felidézte: a 24.hu másfél éve közölt cikket arról, hogy a hivatalos és a környékbeli árak feléért-harmadáért „juthat ingatlanhoz” egy cég, amelynek a DK politikusa, Élő Norbert a vezérigazgatója.

Akkor ettől a szerződéstől a „média hatására” elálltak – emlékeztetett Novák Előd, hozzátéve: de „most Lakos Imre egyik első teendője volt keresztülnyomni ezt az ügyet a gazdasági bizottságon”. Az említett Fadrusz utcai önkormányzati ingatlanról a Mi Hazánk politikusa azt mondta, a bérleti díj több mint felét arra hivatkozva engedik el, hogy az eddigi irodai funkciót képzőművészeti bemutatóteremre módosítják. Novák Előd közölte:

elfogadhatatlan számukra az az érvelés, amely szerint Újbuda kulturális városközpontjában adható ilyen kedvezmény, már csak azért is, mert álláspontjuk szerint az ingatlan nem a szorosan vett kulturális városközpontban, hanem csak a közelében található.

A Mi Hazánk újbudai önkormányzati képviselője beszámolt arról is, hogy amikor a gazdasági bizottság ülésén az előterjesztése ellen – egyedüliként – nemmel szavazott, Lakos Imre szemétnek nevezte őt. Novák Előd bejelentette: pártja az ügyben hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz, és követeli a kabinetvezető leváltását.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére