Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb vizsgálat jön a silányabb élelmiszerek miatt

Bertha László

2017.05.30. 10:28

Továbbra sem csillapodtak a kedélyek az élelmiszerbotrány ügyében. A nyár beköszöntével a szezonális termékeket is vizsgálni kell, hogyan is áll a kettõs mérce, miszerint a multik silányabb termékeket küldenek Kelet-Európába, mint nyugatra.

Ennek kapcsán Zsigó Róbert, az élelmiszerlánc felügyeletéért felelős államtitkár az M1-en elmondta, hogy az újabb vizsgálat közel 30-35 olyan terméket fog érinteni a hazai és nyugat-európai piacon, melyet nyáron többet vásárolnak vagy fogyasztanak az emberek. Ide tartozik számos jégkrém, sörök és ízesített sörök, különféle grillezéshez használt termékek, szószok és salátaöntetek is.

Az államtitkár hozzátette, hogy a vizsgálat a korábbiakhoz hasonlóan arról is szól, megmutatkozik-e az a jelenség, ami szerint a multinacionális cégek más összetevőkből gyártanak bizonyos termékeket, akár Magyarországra is, mint a nyugat-európai piacra.

A korábbi vizsgálatokból az derült ki, hogy Magyarországra silányabb minőségű termékek érkeznek, mint Nyugat-Európába. Ennek az ügynek a megoldása az Európai Unió kezében van, ahol érvényben van egy olyan erős élelmiszerjog, amely ellen csak az Európai Bizottság tud fellépnimondta a politikus.

Zsigó Róbert arra hívta fel a figyelmet, hogy már több tanácskozás is folyt a silány minőségű élelmiszerek ügyében, a legközelebbi Pozsonyban lesz, ahol nem csak a visegrádi országok (V4-ek), de más országok is bemutatják, hogy milyen eredményeket és tapasztalatokat értek el a vizsgálataik során, mellyel bizonyítható, hogy az európai élelmiszerpiacon létezik a kettős minőség.

A magyar kormány egy olyan jogszabályt készített elő, ami előírja a hazánkban és Nyugat-Európában is forgalmazott élelmiszerekkel kapcsolatosan, hogyha más összetevőkből készül egy adott termék, mindenképpen feliratozni kell, felhívva a vásárlók figyelmét, hogy más minőségben készült.

Ezt a jogszabályt a magyar kormány már kiküldte az Európai Uniónak és jelenleg jóváhagyás alatt áll, elfogadása esetén segítene a magyar vásárlóknak a termékek minőségét illetően – mondta az államtitkár.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére