Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb védőeszközök érkeznek az idősotthonokba és a mentőszolgálatra

888.hu

2020.05.14. 14:06

Kiss Róbert rendőr alezredes az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján elmondta, újabb védőeszköz-szállítmány érkezik 29 kórházba, idősotthonokba és a mentőszolgálatra. Arról is tájékoztatott, hogy két mobiltelefonra letölthető alkalmazás is megjelent, az egyik a hatósági házi karanténban lévőknek az elektronikus ellenőrzését segíti, a másik pedig az úgynevezett vírusradar. Ez az alkalmazás a kontaktkutatást segíti, ezzel a hatóságok láthatják, kik azok, akikkel az alkalmazásletöltők több mint húsz percen keresztül érintkeztek. A határon személyforgalom esetén Nagylaknál kétórás várakozásra kell számítani – ismertette Kiss Róbert.

A legfrissebb adatokról dr. Müller Cecília tájékoztatott, mely szerint újabb 39 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 3380-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb hat krónikus beteg, így 436 főre emelkedett az áldozatok száma, 1169-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma egyre mérséklődik, mára 1775 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 59, az elhunytak 79, a gyógyultak 59 százaléka budapesti vagy Pest megyei. 658 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 49-en vannak lélegeztetőgépen.

Müller Cecília elmondta, javuló járványügyi helyzetben a munkavállalás körülményei is változni fognak, eddig sokan voltak home office-ban, de a járványtól függetlenül is lehetőséget teremtett, hogy a munkaadók éljenek ezzel a fajta megoldással. Kiemelte, hogy az olyan munkahelyeken, ahol nem kivitelezhető a home office, ott különösen fontos, hogy a munkavállalók betartsák a megfelelő higiéniai szabályokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére