Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb tagokkal bõvült Botka László börtönválogatottja

Nagy Gábor

2018.11.20. 18:44

A mai napon utolérte a szegedi szocialistákat és Botka László udvari beszállítóját az igazság: a szegedi járásbíróság minõsített csõdbûntett miatt 5 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte Ujhelyi István szocialista képviselõ sameszait és Botka László udvari beszállítóit, Pistrui Lászlót, Baranyi Sándort, és Oltványi Józsefet.

A SZEVIÉP csődbűntettje Szeged legnagyobb politikai korrupciógyanús ügye. Az egykor jól menő szocialista építőipari vállalkozásból a szocialisták sameszai egyszerűen kilopták a pénzt, ezzel tönkretettek 500 szegedi és Szeged környéki kisvállalkozást, akiket az érzéketlen szocialisták helyett az Orbán-kormány kártalanít – írta közleményében a Fidesz. Hozzátették: Botka László környezetében egyre több az elítélt.

Solymos László alpolgármestert, Mózes Ervin főjegyzőt, Kalmár Gábor kabinetfőnököt október 2-án ítélte a bíróság börtönbüntetésre első fokon hűtlen kezelés miatt. Másfél hónappal később Botka László udvari beszállítóját, a SZEVIÉP egykori vezetőit, Ujhelyi István sameszait is 5 év 2 hónap és 6 év börtönbüntetésre ítélték minősített csődbűntett miatt.

Ezért a szegedi Fidesz felszólítja Ujhelyi Istvánt és Botka Lászlót, a nyilvánosság előtt számoljanak el a súlyos börtönbüntetésre ítéltekhez fűződő viszonyukról. Különösen azért, mert a SZEVIÉP dolgozott a Botka vezette önkormányzat cégeinek, Ujhelyi István pedig többször is nyilvánosan mutatkozott sporteseményeken Pistrui Lászlóval, az egyik elítélttel. Ujhelyi István sofőrjéhez ráadásul – aki jelenleg is egy szegedi önkormányzati céget vezet – ügyvezetőként 400 millió forint vándorolt kölcsönként a SZEVIÉP-től.

Itt az ideje, hogy Botka László és Ujhelyi István színt valljon!"

A Fidelitas szerdai közleményében közölte: ismét tájékoztató kampányt indít, mert Botka László körül egyre több az elítélt. A szegedieknek joguk van tudni, hogy a várost elítéltek vezetik, és Botka László és Ujhelyi István baráti társaságát súlyos bűncselekmények miatt börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére