Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb színházban tört ki zaklatási botrány

888.hu

2019.12.07. 19:28

Ezúttal az Új Színház lehet az érintett.

A hvg.hu értesülései szerint az Új Színház vezetése, konkrétan Dörner György igazgató pénteken levelet kapott a fenntartó Fővárosi Önkormányzattól, melyben azonnali tájékoztatást kértek egy, a színházban történt állítólagos szexuális visszaélésről.

A kérdéses eset 2016 elején történt, mellyel kapcsolatban a főváros illetékesei azt szeretnék megtudni, hogy érkezett-e bejelentés akkor a színház vezetéséhez, és ha igen, akkor milyen intézkedések történtek. Ha érkezett bejelentés, de nem volt vizsgálat, úgy az elmaradás okát firtatják, illetve arra is kíváncsiak, hogy milyen belső szabályok léteznek a munkavállalók védelmére

A hvg.hu megkereste Dörner Györgyöt az ügyben, ám ő nem reagált érdemben a megkeresésére.

A lap állítása szerint színházi berkekben is érdeklődött a történtekről. Az Új Színház társulatában volt olyan, aki nem hallott ilyesmiről vagy hasonlóról, más viszont megerősítette, hogy az egyik vezető színészt érte vád az intézmény egyik nem művész alkalmazottjától. Állítólag a dolgozó jelezte az esetet főnökeinek, intézkedés viszont csak annyi történt, hogy a két felet elkülönítették egymástól, azaz az volt az igazgatói kérés, hogy a továbbiakban ne dolgozzanak együtt.

Nem tudni, hogy a Gothár-ügy adta-e a bátorítást, de a sértett panaszával a színház egyik korábbi munkatársa most megkereste az egyik színházi szakszervezetet is. Történetesen azt, amelyiknek a vád szerinti elkövető vezető tisztségviselője.

Mint ismert, a napokban Katona József Színházban is kirobbant egy zaklatási botrány, ott végül az is kiderült, hogy Gothár Péter az érintett, aki bele is bukott az ügybe.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére