Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb MSZP-s adócsaló diákszövetkezetet találtak

Pörge Béla

2017.08.24. 08:28

Újabb iskolaszövetkezeti vezetõt gyanúsítottak meg Czeglédy Csaba ügyében.

Tizenháromra emelkedett a Czeglédy-ügyben meggyanúsítottak száma — erősítette meg a Magyar Idők értesülését Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője. Az előzetes letartóztatásról ma dönt a Szegedi Járásbíróság.

A bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folytatott eljárásnak Czeglédy Csabával együtt immár összesen tizenhárom gyanúsítottja van, legutóbb egy szombathelyi férfit vettek őrizetbe.

Czeglédy Csaba MSZP-s politikus (aki korábban többször is ellátta Botka László és Gyurcsány Ferenc jogi képviseletét) vezette Human Operator Zrt. – egyebek mellett – a 2015–2016-os évben is munkaerő-közvetítői tevékenységet végzett több magyarországi munkáltatónak. Olyan számlázási láncolatot alakítottak ki, amelyben a Human Operator Zrt. a szerződésben vállalt kötelezettségét papíron több alvállalkozón keresztül látta el, valójában azonban a munkaerőt közvetlenül biztosította. A gyanú szerint az iskolaszövetkezetek, amelyek a lánc végén álltak, ténylegesen nem végeztek gazdasági tevékenységet, szerepük csak a fiktív számlák kiállítására korlátozódott.

Budai Gyula nemrégiben arról beszélt, hogy a Fidesz a Czeglédy-ügyben azt tartja a legfontosabbnak, hogy minél hamarabb kártalanítsák a becsapott diá­kokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére