Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb megállapodás: összeköthetik a magyar-szlovén gázvezeték-hálózatot

888.hu - MTI

2020.07.22. 11:30

Közép-Európa versenyképességének javításához erősíteni kell az országok közötti összeköttetéseket – mondta a magyar külügyminiszter Budapesten, miután hivatalában fogadta Szlovénia infrastrukturális miniszterét, Jernej Vrtovecet.
Közép-Európa versenyképességének javításához növelni kell az itt lévő országok közötti összeköttetéseket a közlekedés és az energia terén is, ezért fontos lépés, hogy Magyarország és Szlovénia között növelni fogják a határátkelőhelyek számát, és nagy hangsúlyt helyeznek a két ország villamosenergia- és gázvezeték-hálózatának összekapcsolására is

– mondta Szijjártó Péter.

A közös sajtótájékoztatón Szijjártó Péter kiemelte, hogy a két ország villamosenergia-hálózatának összekapcsolása jövő év végére fog megvalósulni, ennek eredményeként Hévíz és Zirkovce között jön majd létre a magasfeszültségű hálózatok közötti kapcsolat.

Arról is beszámolt, hogy politikai megállapodásban kötelezték el magukat a magyar-szlovén gáz interkonnektor megépítése mellett.

A döntés jelentőségét mutatja, hogy amennyiben össze tudják kötni a két ország gázvezeték-hálózatát, akkor Magyarország már Olaszországból is tud gázt vásárolni – közölte Szijjártó Péter.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére