Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb jobbikos szervezet lázad Vona Gábor ellen

Sümeghi Lóránt

2017.01.11. 12:50

A Jobbik vezetõsége hiába tagadja, hogy nincs tudomásuk belsõ feszültségekrõl, a vecsési "hanuka vagy mi a f.sz" jobbikos szervezet után itt a következõ szervezet, amely nyílt levelet írt Vona Gábornak, a Jobbik elnökének.

Ahogyan arról a 888.hu már korábban több ízben is beszámolt, a Vona Gábor által vezetett Jobbik személyi állománya egyre inkább recseg-ropog. Elsőként Vona Gábor hanukai köszöntője verte ki totális mértékben a biztosítékot a hűséges jobbikos párttagok körében, melyet a Jobbik vecsési szervezete igencsak radikális hangnemben artikulált is. Közleményük szerint

elhatárolódnak pártelnöküktől, továbbá nyíltan vállalják a budapesti "néppártosodó" vezetés által javasolt etikai bizottság eljárását. 

Ezt követően a Kuruc.info is nyílt levélben tiltakozott Vona Gábor indokolatlanul balra húzódó politikája ellen. Levelükben többször is szóvá tették, hogy a Jobbik számára nincs hely azon a politikai pályán, ahová a párt igyekszik magát természetellenes módon befúrni.

Azonban az újabb jobbikos nyílt levél tanulságai szerint – mely később a közösségi médiában is megjelent – már a Varga Attila által vezetett, vámosmikolai Jobbik szervezete is komoly kritikát intézett Vonának. Varga úgy fogalmaz, hogy

"Nagyon sokáig vívódtunk, hogy megírjuk-e, ezt a levelet, hiszem már sok-sok éve építjük a Jobbikot, szolgáljuk a nemzetet és követjük önt Tisztelt Elnök úr! Sajnos az elmúlt egy-másfél év eseményei, valamint számtalan harcostársunk biztatása, arra sarkalt, hogy megírjuk Önnek a következőket!" 

[...]

"Most nem sorolnám fel pontról-pontra azokat a számunkra furcsa, nem tetsző, egy nemzeti párt számára idegen eseményeket, cselekedeteket és nyilatkozatokat, ami ennek a levélnek a megírására sarkalt. Az a tendencia pedig az eredeti útról való letérés és túlzott középre, most már inkább balra húzódás! Már a jobbközép konzervatív réteg megszólítása az úgymond: „néppártosodás” is eltért az eredeti irányvonaltól."

[...]

"Ellenben, mára a nyílt nyitás a baloldal és a baloldali szavazók felé, az eredeti iránytól való jelentős eltérés nekünk már sok! Ezt már sem a tagság, sem a barátaink, a családok, de még saját magunk torkán sem tudjuk lenyomni! Mi hittünk, hiszünk egy eszmében, egy szellemiségében, amit hazánkban a Jobbik testesített meg!"

[...]

"kérünk Téged Gábor halld meg szavunk és vezesd vissza a Jobbikot az eredeti útra, és mi követünk Téged tűzön-vízen át a győzelemig! Ellenkező esetben viszont ez már nem a mi pártunk, nem minket, nem a mi érzéseinket, vágyainkat és hitünket képviseli!
Ebben az esetben valamin változtatni kell! Ez lehet a tagság és a szervezeti vezetők lecserélése, vagy a párt vezetésének bukása!"
– írja Varga Attila, a vámosmikolai Jobbik elnöke.

Több forrásunk is megerősítette, hogy a Jobbik belső konfliktusrendezési stratégiája lényegében teljes mértékben nélkülözi a rugalmasságot és a kompromisszumra való hajlamot, így sok esetben a budapesti vezetésnek ellentmondó vidéki tagokat hamar kizárják a pártból, etikai visszásságokra hivatkozva. A vecsési Jobbikra is feltehetően hasonló jövő vár, továbbá valószínűsíthetően a vámosmikolaira is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére