Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb Horthy-szobrok jöhetnek

Nagy Gábor

2017.05.21. 13:58

Perkátán kihátráltak a szoboravatásból, Kálozon viszont felállították a Horthy-szobrot.

Ahogy arról korábban már írtunk, az eredetileg Perkátára tervezett szoborállítás elmaradt, mivel az önkormányzat úgy látta: a helyiek nyugalma érdekében el kell állni az avatástól.

A Horthy Miklóst egyenruhában ábrázoló mellszobor avatása hatalmas vitát váltott ki a közéletben, legfőképp a baloldal részéről. Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció pedig még az "elitalakulatát" is képes lett volna bevetni azért, hogy elmaradjon a szoboravatás.

Később azonban kiderült, biztos lesz szoborállítás, csak más helyszínen. Kun Barna, a Horthy-szobor adományozóinak egyike (aki köztudottan az Új Magyar Gárda tagja), a Magyar Időknek először úgy nyilatkozott, hogy több vidéki önkormányzat megkereste őket azzal, hogy örömmel helyet adnának a Horthy-szobornak. Aztán kiderült, hogy a szoboravatás nem máshol, mint a Fejér megyei Kálozon, a magántulajdonban levő Zichy-Széchenyi-kastély parkjában lesz.

Tegnap, azaz szombaton fel is avatták a Horthy-szobrot. Az alkotást a kastély tulajdonosa fogadta be. Az eseményen felszólalt Zetényi-Csukás Ferenc, a Horthy Miklós Társaság elnöke is, aki elmondta: további szobrokat kívánnak állítani Horthy Miklósnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére