Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb fordulat a jobbikos lehallgatási botrányban

Bokor Gábor

2017.01.24. 18:28

Titkos hangfelvétellel akart pert nyerni Ózd jobbikos polgármestere. A Janiczak Dávid perében elõkerült hangfelvételt Janiczak készíthette.

A Jobbik alelnökét, Janiczak Dávidot a korábbi városvezetés kabinetfőnöke, Vitális István perelte be azután, hogy a jobbikos polgármester 50 millió forint közpénz eltüntetésével vádolta meg.

A Miskolci Törvényszék csütörtökön megszületett döntésében jóváhagyta az Ózdi Járási Bíróság korábbi, első fokú ítéletét, amely megállapította Janiczak bűnösségét. A másodfok sokallta az egy év próbára bocsátást, így a határozatot megváltoztatta. A polgármestert feltételes elítélés helyett megrovásban részesítette.

Az ügy akkor vett fordulatot, mikor az ózdi városvezető szilveszterkor a Facebook-oldalára posztolt egy félmeztelen képet. A politikus azért volt felháborodva, mert szerinte lehallgatták.

Azonban most úgy tűnik, saját magát buktatta le a polgármester. Janiczak egyik januári sajtótájékoztatóján büszkén kijelentette, hogy ő bizony senkit nem hallgatott le, azonban az ATV keddi cikkében arról írt, hogy korábban pont az ózdi polgármester hallgatott le másokat.

Decemberben egy volt jobbikos aktivista felkereste Janiczakot az irodájában, ahol a titkos felvételekről mesélt neki, ám nem adta át a hanganyagot a polgármesternek. A polgármester ezután feljelentette a aktivistát, mire az visszaperelte Janiczakot, mivel szerinte a polgármester tiltott adatszerzést követett el a lehallgatás kísérletével. A hozzáférhető felvételeken hallható, amint elismeri, miként tett erre kísérletet egy diktafonnal, amit az ózdi pártirodába rejtett.

A városvezető ügyvédje a perben előhozakodott egy hanganyaggal, aminek konkretizálható a felvétel ideje és helye.

A három fős megbeszélés 2011-ben zajlott az akkori fideszes polgármester irodájában, tehát ugyanott, ahol Janiczak félmeztelenül pózol. A találkozón jelen volt Fazekas Zoltán alpolgármester (Fidesz-KDNP), Vitális István kabinetfőnök (Fidesz-KDNP), és Janiczak Dávid külső bizottsági tag, a helyi Jobbik alapszervezet alelnöke. Arról beszélgettek, hogy minekutána a kampány véget ért és a Fidesz lesöpörte a Jobbikot, jó lenne, ha alábbhagynának az indulatok. A beszélgetést a három férfi valamelyike rögzítette.

Bár a bíróság elutasította az ügyvéd hanganyagát tartalmazó indítványát, felmerül a kérdés, hogy is került Janiczakhoz a hanganyag.

Politikai ellenfeleitől nem kaphatta meg, mivel Fazekas 2013-ban elhalálozott, Vitálissal pedig jelenleg perben állnak. Ki csinálta akkor a felvételt?

Úgy tűnik, minden jel arra mutat, a jobbikos politikus csinálhatta a felvételt, aki diktafonnal a zsebében mehetett be az egyeztetésre.

Az ATV megkereste a polgármestert, aki először nem tartotta a per tárgyához szorosan kötődő kérdésnek a hangfelvétel eredetét, majd később elismerte, hogy valóban benyújtottak a bíróságnak egy beszélgetésről készült leiratot. Arra azonban nem emlékszik, hogy miként is  került hozzá a felvétel, ám biztosan tudja, hogy azt soha nem használták fel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére