Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb ellenőrzés-sorozat indul az eltérő minőségű élelmiszerek ügyében

Sümeghi Lóránt

2019.10.26. 11:06

Újabb, kiterjedtebb ellenőrzés-sorozatot indít az agrártárca az eltérő minőségű élelmiszerek ügyében.

A Magyar Nemzet szombati lapszámban azt írták, hogy a projekt részeként három országban összesen 280 termék összetételét és minőségét vizsgálják majd, a folyamatba pedig a gyártókat is bevonják. Mivel az idén Brüsszelben elfogadták a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatról szóló irányelv módosítását, amely lehetőséget biztosít tagállami szankciók bevezetésére, ezért Magyarországon is szigorú fellépésre számíthatnak a kettős mércét alkalmazó vállalatok.

A lap azt írta, az elmúlt években elvégzett vizsgálatok eredményei világosan rámutattak arra, hogy egyes gyártók termékei más minőségben kerülnek a nyugati és a kelet-közép-európai piacra. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ugyanakkor újabb ellenőrzésekre készül.

A kiválasztott termékeket laboratóriumi mérésekkel és érzékszervi vizsgálatokkal is összehasonlítják majd. A kormány célja, hogy védje a magyar vásárlók érdekeit. Elfogadhatatlan, hogy Magyarországon silányabb minőségű élelmiszerek kerüljenek forgalomba, mint más tagállamokban – szögezte le a tárca a lap kérdésére.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére