Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb dolgok derülhetnek ki a valaha volt legnagyobb szoci mutyi ügyében

Nagy Gábor

2017.04.24. 08:58

Folytatja munkáját a metrókorrupciót vizsgáló munkacsoport. A fõvárosi testület Becker László egykori metróbiztost hívta meg hétfõre.

Két héttel ezelőtt Balogh Árpád, a DBR Metró Projekt Igazgatóság volt vezetője azt mondta: Demszky Gábor, az egykori főpolgármester által 2007 januárjában kinevezett Becker László metróbiztostól kapott utasításokat, hogy egyes tanácsadói szerződéseket közbeszerzési eljárás nélkül kössenek meg.

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által megállapított, 272 milliárd forintos visszaélésgyanús vagy szabálytalan metrószerződések ügyét vizsgáló munkacsoport május 31-ig ülésezik, de egy másik bizottság is vizsgálja a szoclib kormányok idején történhetett, több száz milliárdos visszaéléseket.

Eddig csak Aba Botond volt BKV-igazgató, Tarlós István jelenlegi főpolgármester és Medgyessy Péter egykori szoci kormányfő segítette a bizottság munkáját. Utóbbi szerepe azért is kiemelkedő, mivel az OLAF-jelentés is nevesíti a volt szocialista kormányfőt.

Ennek kapcsán a Magyar Idők írta meg elsőként, hogy egy, a volt szocialista kormányfőhöz köthető cég a metrókocsi-szerződés 2006-os aláírása után nem sokkal, 2007-2008-ban több részletben 180 millió forintot kapott az Alstomtól, „tanácsadás címén”.

Az összeg egy része, körülbelül 70 millió forint később az akkoriban a kormány utazó nagyköveteként is tevékenykedő politikus feleségének a számlájára került.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére