Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb csalódott jobbikos: "számomra tovább már nem vállalható a párt"

Horváth József György

2018.03.26. 17:00

A mártélyi Jobbik egykori elnöke a promenad.hu-n rántotta le a leplet a csicskapárt és Márki-Zay Péter közös ármánykodásáról.

A promenad.hu interjút készített Borda Anikóval, a Jobbik mártélyi szervezetének egykori elnökével. A nő a napokban tett közzé egy posztot a mártélyi Jobbik Facebook-oldalán, miszerint feloszlatták az ottani csoportot.

A csoportban a megszűnést a következőképp magyarázták:

A párt jelenlegi cselekedetei, kijelentései és tettei miatt számomra tovább nem vállalható!"

– írta a korábbi elnök.

A szervezet megszűnése után a promenad.hu megkereste az egykori elnököt, aki mindent elmesélt.

Almási István hódmezővásárhelyi polgármester halála után Kiss Attila, a Jobbik jelenlegi országgyűlési képviselőjelöltje megkeresett, hogy elvállalnám-e a vásárhelyi polgármester-jelöltséget. Én ezt nem szerettem volna, de ennek ellenére fel kellett mennem Pestre egy beszélgetésre Szabó Gáborékhoz (a Jobbik pártigazgatója). Mire felértünk, már odaért egy e-mail, hogy Márki- Zay Péter mégis vállalja ezt a felkérést, akit pedig korábban Dombi-Kiss László, a Jobbik vásárhelyi szervezetének elnöke kért fel erre. Méghozzá azért vállalta, mert kirúgták"

– nyilatkozta a promenad.hu-nak Borda Anikó.

Korábban ugyebár Márki-Zay Péter azt állította, amiatt rúgták ki, mert elvállalta a polgármester-jelöltséget. Most kiderült, hogy valójában már jóval a jelöltté válása előtt kirúgták munkahelyéről – és nem politikai okokból.

Ez így történt, és nem fordítva, ez szűkebb berkekben köztudott. Ezzel kapcsolatban már az elején hazudott Márki-Zay"

– tette hozzá Borda Anikó, aki elmondta, hogy Kis Andrea MSZP-s képviselő, jelenlegi alpolgármester asszony is már ekkor képben volt a Jobbik helyi szervezeténél.

Borda elmondása szerint a Jobbik nem Márki-Zay Péter személye miatt fogott össze az MSZP-vel, a szálakat már sokkal korábban mozgatta Dombi-Kiss, még decemberben megkereste Kis Andreát, és azt szerette volna, hogy ő induljon a polgármesteri pozícióért a két párt közös támogatásával. A jobbikos önkormányzati képviselőt, Molnár Lászlónét esélytelennek ítélték Pesten, de végül a szocialista Kis Andreát sem engedte a pártvezetés.

A szervezet feloszlatásának okát így írta le a volt mártélyi elnök:

Milyen dolog az, hogy az a Jobbik, amelyik 2006-ban azért alakult, hogy szembemenjen az akkori szocialisták által vezetett rendszerrel, most összefog velük, és pénzt invesztál egy függetlennek mondott jelölt kampányába?"

Arra kérdésre, hogy alkalmasnak tartaná-e a Jobbikot a kormányzásra, Borda Anikó a következőt válaszolta:

Á, dehogy! Akkora a káosz a pártban, hogy abszolút nincsenek felkészülve arra az esetre se, ha nyernének. Sem szakmailag, sem emberileg."

A Jobbik pártvezetése állítólag kérte Borda Anikót és a szervezet többi tagját, hogy április 8-ig várjanak a feloszlással, de nem vártak.

Szeretném leszögezni, nem sértettség miatt mondom most el ezeket a dolgokat, hanem az elvek miatt: a Jobbik már egyáltalán nem az a Jobbik, amelyik 2006-ban alakult."

(Promenad.hu)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kaktusz: Orbán-korszak és háború

Kaktusz: Orbán-korszak és háború

A XXI. Század Intézet Kaktusz című műsorában idén utoljára beszélgetett egymással G. Fodor Gábor politikai filozófus és Gerő András történész professzor. A vendégek az évzáró adás során értékelték az elmúlt év legfontosabb eseményeit belpolitikai és külpolitikai téren egyaránt, valamint ezek következményeit is. Előbbi kapcsán megállapították, hogy a Fidesz–KDNP sorozatban negyedik kétharmados győzelme következtében már okkal beszélhetünk Orbán-korszakról, amire a külföldről finanszírozott, és ezáltal morális deficittel küzdő ellenzék nem jelent kihívást, csupán a külső tényezők képesek erre. A külpolitikai folyamatok kapcsán pedig úgy vélekedtek, hogy az orosz–ukrán háborúban egy fenntarthatatlan helyzetbe kormányozta magát Brüsszel, ami egész Európára negatív hatással van.

A Nyugat kezd kifogyni a tüzérségi lőszerekből

„A nyugati országokban jelentős tüzérségi lőszerhiány keletkezett az ukrajnai orosz hadművelet következtében” – figyelmeztetett a cseh CSG hadiipari vállalat vezetője hétfői nyilatkozatában.

Életben az embargó és az árplafon, Moszkva válaszolni akar

Életben az embargó és az árplafon, Moszkva válaszolni akar

Németországban pedig újabb migrációs válság elé nézhet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére