Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb botrányos részletek derültek ki Czeglédy cégérõl

Bertha László

2018.01.09. 07:10

Érdekes részleteket árult el a Czeglédy-féle Humán Operátor Zrt. egykori alkalmazottja a cég mindennapi mûködésérõl.

Pénzzel teli borítékok, nem hivatalos juttatások, papír nélküli kifizetések – így emlékezett a szocialista Czeglédy Csaba-féle Humán Operátor Zrt. volt alkalmazottja arra, hogy mi is zajlott pontosan a háttérben a szocialista politikushoz köthető céghálózatnál, mely a gyanú szerint mintegy 3 milliárdos kárt okozott az államnak.

Az M1-nek nyilatkozó nő azt mondta, hogy a felsőbb pozíciókban lévő alkalmazottak rendszeresen kaptak olyan juttatást, amiről semmilyen átvételi elismervényt nem írtak és a cég költségvetésében sem dokumentálták.

Boríték viszont csak az úgynevezett témavezetőknek járt, annak ellenére, hogy az egykori alkalmazott elmondása szerint ők nem végeztek érdemi munkát. Ráadásul – mint fogalmazott – az is feltűnő volt, hogy bár a Humán Operátor Zrt. irreálisan alacsony áron vállalt megbízásokat, mégis mindvégig nyereséges maradt – írja a Híradó.

A cég volt dolgozója a csatornának azt is mondta, az alkalmazottak úgy tudták, a diákok megkapják a fizetésüket, és arról is utólag értesültek, hogy Czeglédy Csaba cége nem fizette be megfelelően a munkájuk után járó adót.

Ráadásul az egykori dolgozó azt is mondta, hogy a cégcsoport az MSZP-től és a DK-tól is kapott feladatokat: a diákokat egyebek mellett a pártok szórólapjainak osztogatására is alkalmazták.

Czeglédy Csaba ellen májusban indult nyomozás bűnszervezetben elkövetett csalássorozat miatt. A gyanú szerint a szocialista politikus által vezetett cég több száz fiatal munkavállalót és nyugdíjast károsított meg. Az ügyészség szerint Czeglédy Csaba társaival együtt egy komplex, többszintű munkaerő-közvetítéssel foglalkozó céghálózatot működtethetett, amely közel 3 milliárd forintnyi kárt okozhatott a központi költségvetésnek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére