Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb baloldali bankszámlabotrány, százmilliókat rejteget Gyurcsány

Pörge Béla

2018.02.01. 09:08

Ezúttal Gyurcsány Ferencrõl derült ki, hogy titkos számlája van Ausztriában.
Helyreigazító közlemény: 2018. február 1. napján a www.888.hu online felületünkön közzétett "Újabb baloldali számlabotrány, százmilliókat rejteget Gyurcsány" című online cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy Gyurcsány Ferencnek egy osztrák bankban eltitkolt vagyona van, és valótlanul híreszteltük, hogy valótlan tartalmú  vagyonnyilatkozatot adott le az Országgyűlésnek Gyurcsány Ferenc.

A Magyar Idők értesülései szerint valótlan tartalmú vagyonnyilatkozatot adott le az Országgyűlésnek Gyurcsány Ferenc. A bukott miniszterelnökről mi is megírtuk, hogy anyagilag jól sikerült a tavalyi éve, ám úgy tűnik, még jobban, mint gondoltuk.

A lap szerint Gyurcsány több mint 150 millió forintot tartott az év elején az osztrák Schoellerbank AG bécsi fiókjánál vezetett számláján.

Ezt a politikus nem tüntette fel a vagyonnyilatkozatában, tehát az összeget eltitkolta.

A Schoellerbank AG amúgy egy exkluzív, magánkézben lévő pénzintézet, amely 1833 óta működik a Lajtán túl, és büszkén hirdeti magáról, hogy a Handelsblatt felmérésén sorozatban hatodik alkalommal választották meg Ausztria legjobb elitbankjának.

Az eset nagyon hasonló az MSZP egykori elnökhelyettese, Simon Gábor ügyéhez. Simon ellen néhány éve büntetőeljárás indult, még nem ítélték el, de a vád szerint 2008 és 2012 nem tüntette fel vagyonnyilatkozataiban és adóbevallásaiban sem, hogy Ausztriában nyitott bankszámláin ismeretlen forrásból 770 ezer eurót – körülbelül 240 millió forintot – helyezett el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére