Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb alvilági figura bújt elõ Gyurcsányék mögül

Bokor Gábor

2017.03.16. 10:58

A rendõrség nemrég vette õrizetbe azt a Jakubinyi Róbertet, aki a Gyurcsány-féle titkosszolgálat egyik legismertebb botrányának, az Egymásért alapítvány ügyének kulcsfigurája volt. A férfi Pintér Sándor belügyminiszterrel kapcsolatos dokumentumokat akart egy ismert bûnözõvel külföldre juttatni. Jakubinyi éveken keresztül, a szocialisták kormányzása alatt minden nehézség nélkül tevékenykedhetett. Jakubinyit azzal is vádolják, hogy kilóra vásárolta meg a Nemzetbiztonsági Hivatal volt vezetõit azért, hogy az ellene indított büntetõeljárásokat elsimítsák.

A Nemzeti Nyomozó Iroda emberei kedden vették őrizetbe Jakubinyi Róbertet, a Political Capitalhez és a Gyurcsány-kormányhoz ezer szálon köthető ismert alvilági személyiséget. A rendőrség által J. Róbert néven azonosított férfit azzal gyanúsítják, hogy megpróbált egy ügyvédet rávenni arra, hogy a házi őrizetben lévő védencét beszélje rá a szökésre, hogy a bűnöző Pintér Sándor belügyminiszterrel kapcsolatos dokumentumokat vigyen külföldre. Az ügyvéd nem engedelmeskedett, ezért Jakubinyi megfenyegette a védőt, ám a jogász ezután se tett eleget az ajánlatnak. Az alvilágban is ismert férfi ezek után több millió forintot ajánlott fel a rab kiszöktetéséért, valamint a dokumentum elszállításáért.

A gyanúsított tulajdonában álló ingatlanokban tartott házkutatások során asztali számítógépeket, laptopokat, merevlemezeket, SIM kártyákat, pendrive-okat, CD-ket és a bűncselekményekkel összefüggésbe hozható feljegyzéseket foglaltak le"

– áll a rendőrség közleményében, akik szerint a bűnöző kihallgatásán az ügyvéddel történt találkozó tényét nem tagadta, a bűncselekmények elkövetését azonban igen. Jakubinyi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és vesztegetés bírósági vagy hivatalos eljárásban bűncselekménye miatt indítottak nyomozást.

Jakubinyinak több rendőrség ügye is volt már korábban, jelenleg több eljárás is folyik ellene. Tavaly a férfi ellen a Fővárosi Főügyészség felbujtóként elkövetett csempészés, sikkasztás és adócsalás miatt emelt vádat. Az az ügy egészen az Egymásért Alapítványig vezethető vissza. A vád szerint az alapítvány számára egy magáncég még bőven a Gyurcsány-éra alatt, 2005-ben és 2006-ban adófizetés nélkül hozott Ázsiából az országba milliárdos értékű vámárut. A javarészt élelmiszert tartalmazó árut adományként hozták be, azonban később a termék az áruházak polcaira is kikerült. A közhasznú szervezet a Gyurcsány-kormány legmagasabb rangú titkosszolgáinak a kifizetőhelyeként működött évekig.

Az akkori fejesek szépen kitömték egymás zsebeit. A vád szerint a volt főigazgató, Galambos Lajos mintegy 150 millió forintot, a cég műveleti osztályvezetője, Gyarmati György 100 milliót forintot, Simon Ibolya, a hivatal akkori jogásza pedig több hónapon keresztül havi 1-1,5 millió forintot kapott. A Figyelő még évekkel ezelőtt azt írta Jakubinyiról, hogy feltehetően az Egymásért alapítvány nevében tárgyalva, hosszú időn keresztül rögzítette fontosabb beszélgetéseit politikusokkal és miniszterekkel, illetve korábbi nemzetbiztonsági vezetőkkel. Később kiderült, hogy az alvilági alak még a legmagasabb vezetőkkel is lenéző stílusban beszélt, miközben a zsebében ott volt a diktafon. Ezek a felvételek súlyos látleletet adnak a politika és a szervezett bűnözés összefonódásáról, korrupcióról, pártfinanszírozásról.

Úgy tudni, hogy Jakubinyinak kiváló kapcsolata volt az MSZP korábbi, gyakorlatilag teljhatalmú pénztárnokával, Puch Lászlóval, valamint a Gyurcsány-éra pénzügyminiszterével, Veres Jánossal, azonban minden jel szerint a volt miniszter csinálta ki az alapítványt.

Õ kapott egy információt rólunk, és úgy gondolta, ha kiderül, hogy az alapítványnak és az NBH-nak köze van egymáshoz, mi több, bűncselekményt követtek el, akkor Galamboson keresztül az ügy akkora hullámokat kavar, hogy abban meggyengül Szilvásy és Gyurcsány is. Fletó a botrány miatt lemond, és akkor a szociknál Veres lehet a góré és egyben a miniszterelnök-jelölt a következő választáson, mert a fejébe vette, hogy miniszterelnök akar lenni

– áll a hangszalagon.

Az Egymásért Alapítvány ellen még a szervezet nemzetbiztonsági kockázatait feltáró  parlamenti bizottság is szerveződött. A bizottság kiderítette, hogy Jakubinyi a Nemzetbiztonsági Hivatal első főigazgatójához, Nagy Lajoshoz is ezer szálon kötődik, ám sokak szerint több európai szakszolgálatnak is dolgozott, illetve úgy tudni, hogy Jakubinyi az oroszok strómanjaként vásárolt, majd adott tovább több milliárd forint értékű Mol-részvényt pontosan akkor, amikor az osztrák OMV a magyar olajtársaságot támadta.

(MTI, Pesti Srácok)

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Magyar szokás

Magyar szokás

Kevés dühítőbb dolog van, mint általános és mindenhol fellelhető emberi örök gyarlóságokra vagy szokásokra ráaggatni, hogy „magyar szokás”.

Ezüstérmes a női kenu kettes 500 méteren

Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső ezüstérmet és ezzel az országnak két tokiói kvótát szerzett vasárnap kenu kettes 500 méteren a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon.

Amikor a kecske legyőzi a sárkányt – szlovén sörteszt

Amikor a kecske legyőzi a sárkányt – szlovén sörteszt

Miután a múlt héten sörenciklopédia helyett „kólaenciklopédia” volt az oldalon, most ismét itt van a 888 sörenciklopédiája, ráadásul kicsit rendhagyó résszel!

Három budapesti kerületben már le is adta az ajánlóíveket a Fidesz-KDNP

Rohamtempóban gyűjtik az ajánlásokat a kormánypárti jelöltek – írja a Magyar Nemzet.

Tarlós: destabilizálási kísérlet az ellenzéki kampány

Tarlós: destabilizálási kísérlet az ellenzéki kampány

Destabilizálási kísérletnek minősítette az ellenzék önkormányzati választási kampányát a harmadik ciklusára készülő Tarlós István főpolgármester, aki a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában azt mondta, hogy az eddig elvégzett munkának köszönhetően a jövőben lesz lehetőség a környezetvédelemre és a hajléktalanság kérdésére koncentrálni.

Csaknem 320 ezer ajánlóívet adtak ki a választási irodák az első nap

A választási irodák szombaton, a kampány első napján 318 859 ajánlóívet adtak ki a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi képviselők választásán indulni szándékozó jelölteknek, jelölőszervezeteknek – közölte a Nemzeti Választási Iroda.

Több száz újabb helyen észleltek erdőtüzeket az Amazonas vidékén

Több száz újabb helyen észleltek erdőtüzeket az Amazonas vidékén

Több száz újabb helyen észleltek erdőtüzeket szombaton az Amazonas vidékének mintegy három hete lángoló dzsungelében a hivatalos adatok szerint.

Elcsalta az AfD-re leadott szavazatokat egy német számlálóbiztos

Elcsalta az AfD-re leadott szavazatokat egy német számlálóbiztos

Választási csalás gyanúja miatt nyomoz egy szavazatszámláló ellen a potsdami államügyészség. A fiatal férfi a bevándorlásellenes AfD-re leadott szavazatokat szándékosan a Zöldekhez számolta.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére