Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb áldozata van a svéd bandaháborúknak

Ányos Miklós

2019.11.11. 16:15

Fegyveresek tüzet nyitottak az egyik malmői pizzéria előtt az ott tartózkodókra, majd elmenekültek. Egy 15 éves fiút el is találtak, aki később a kórházban belehalt a sérüléseibe.

A támadók a Ystadsgatan pizzéria előtt kezdtek lövöldözni, majd kerékpárokkal menekültek el a helyszínről.

A lövöldözés rendkívül forgalmas helyen zajlott, ezért nagy erőkkel vonultunk fel a helyszínre, tanúvallomásokat rögzítünk és szemtanúkat keresünk

– közölte Katarina Rusin, a rendőrség műveleti központjának szóvivője. A sebesült 15 éves fiatalember még életben volt, amikor a rendőrség megérkezett, a mentők a legközelebbi kórházba szállították, de az éjszaka folyamán belehalt sérüléseibe.

Később a rendőrök egy elhagyott kerékpárt találtak a Klaragatanon, de még nem bizonyított, hogy vajon a támadók által használt eszközről van-e szó. Patrick Fors, a rendőrségi sajtószóvivő elmondta, azt remélik, hogy a biztonsági kamerák felvételei alapján a támadók azonosítása könnyebb lesz, mivel a területen több ilyen kamera is működött a támadás idején.

Jacob Björkander környékbeli lakos elmondta, hogy szombat este, a támadás idején a két kisgyermekével biciklizett a környéken:

Sajnálatos, szörnyű és minden tekintetben elfogadhatatlan. Ezeknek az állapotoknak véget kell vetni, túl messzire mentek. Az embereknek össze kell fogniuk, meg kell mutatniuk, hogy nem akarnak háborús körülmények között élni.

A Sydsvenskan című lap interjút készített két, az étterem előtt álló tizenéves lánnyal, akik azt állították, hogy ismerik az áldozatot.

Nem tudtuk elviselni, hogy otthon üljünk, ezért jöttünk ki, hogy kifejezzük a részvétünket.

A lövöldözés nem sokkal azután történt, hogy egy bomba robbant egy autó alatt a városközpont közelében, a Kronprinsen toronyháznál. A rendőrség szerint még nem találtak bizonyítékot arra, hogy a két esemény között összefüggés vagy kapcsolat lenne. A robbanás elég erős volt ahhoz, hogy az autót több méterre elmozdítsa, és megrongálja a közelben parkoló többi járművet.

A mostani két támadás egy héttel azután történt, hogy a városban egy nap leforgása alatt három robbantást is elkövettek. A hatóságok megerősítették, hogy a főként bevándorlókból, illetve azok leszármazottaiból álló bandákhoz kapcsolódó lövöldözés és robbantási hullám visszatért a városba.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére