Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Új mûszereket, eszközöket kapott a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház

Forisek Ádám

2018.11.22. 15:00

Négy önkormányzat támogatásának köszönhetõen a betegellátáshoz szükséges új mûszereket, eszközöket kapott a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház összesen 70 millió forint értékben.

Az intézmény ellátási körzetéhez tartozó önkormányzatok – Csepel, Pesterzsébet, Pestszentlőrinc-Pestszentimre és Soroksár – az eszközbeszerzéshez 55 millió forintos pénzbeli, valamint 16 millió forintos természetbeni támogatást nyújtottak.

Ralovich Zsolt, a kórház főigazgatója a csütörtöki eszközátadáson azt mondta, folyamatosan igyekeznek fejleszteni, hogy lépést tudjanak tartani a technikai fejlődéssel és a lakosság igényeivel.

Az elmúlt négy évben önkormányzati, kormányzati és uniós források segítségével egy új szakaszba lépett az intézmény, számos építészeti beruházás és eszközbeszerzés történt, és Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő kórháza lett a dél-pesti.

A beszerzett eszközök a sürgősségi betegellátó osztályon (sbo) és a kardiológián folyó munkát segítik: az sbo-ra öt betegszállító ágyat, egy korszerű transzport lélegeztetőgépet és egy vér- és plazmamelegítőt tudtak vásárolni. A kardiológiára két ultrahang-berendezés került, amellyel pontosabb diagnózis kapható. Ez utóbbi azért is fontos a főigazgató szerint, mert az intézmény 465 ezer lakos kardiológiai ellátásáért felelős.

Moravik Attila csepeli alpolgármester kiemelte, az önkormányzat évek óta támogatja a kórházat, Szabados Ákos, Pesterzsébet vezetője úgy látja, hogy a kórház évek óta dinamikusan fejlődik. Mint mondta, igyekeznek a jövőben is segíteni, hiszen ez lakossági igény is.

Ughy Attila Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere szerint az állami fenntartás új szemlélettel kezeli az intézményeket. Megjegyezte, 2010 előtt nem volt túl jó híre a kórháznak, ami nem a munkatársak szakértelmére értendő, hanem a műszerezettség és a szolgáltatások minőségének elmaradására. Mint mondta, hét-nyolc éve "hiperugrást" hajtott végre a kórház, ami felzárkóztatta az intézményt a kórházi élbolyhoz.

Geiger Ferenc, Soroksár polgármestere arról beszélt: azt szeretnék elérni, hogy az intézmény Budapest első három kórházába tartozzon.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, Csepel volt polgármestere arról beszélt, hogy az ilyen önkormányzati összefogásoknak magától értetődőnek kell lennie, és ezzel az együttműködéssel egy "jól értelmezett felelősség tanúi vagyunk", hiszen "felelősek vagyunk az itt élő lakosokért."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére