Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Új minõséget kaphatnak a magyar-német kapcsolatok

Pörge Béla

2018.07.05. 16:55

Kovács Zoltán kormányszóvivõ értékelte Orbán Viktor és Angela Merkel berlini megbeszélését.

A kormányszóvivő kiemelte: a gazdasági kapcsolatok erősödése különösen igaz lehet az együttműködésre az innováció és technológia terén. A német vállalatok jelentős része már eddig is magas hozzáadott értékű, rendkívül fejlett, jövőbe mutató iparágak képviselőjeként volt jelen, és Magyarország tovább keresi, új szintre akarja emelni az ilyen irányú együttműködést – írja az MTI.

Ezért a következő hetekben, hónapokban az érintett magyar és német minisztériumok, illetve munkacsoportok révén keresik majd a további együttműködés lehetőségeit"

– jelezte.

A védelmi együttműködésről szólva Kovács Zoltán utalt Szijjártó Péter tárgyalásaira. A külgazdasági és külügyminiszter Berlinben azt mondta a közmédiának, hogy Magyarország és Németország között rendkívül szoros védelmi és védelmi ipari együttműködés jön létre; közép-európai NATO-hadosztály-parancsnokság alakul Németország támogatásával.

A kormányszóvivő közölte, hogy a védelmi együttműködés a hadosztály-parancsnokság és a haditechnikai fejlesztések, a magyar haderőreform témáját is érinti.

Mindkét ország érdekelt egy önálló európai védelmi erő létrehozásában"

– jelentette ki, felidézve, hogy a miniszterelnök az elsők között javasolt közös európai haderőt.

Mind a hadosztály-parancsnokság, mind az európai védelmi képességek fejlesztése olyan közös téma, amelyben a kormány tervei szerint új szintre léphet az együttműködés"

— mondta Kovács Zoltán.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére