Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Új katonai jármûveket kapott a magyar honvédség

Tóth Dalma

2018.03.29. 23:38

Simicskó István az MH 86. Ittebei Kiss József hadnagy Helikopter Bázison adta át jelképesen a tizenkét speciális jármûvet.

Dinamikusan halad a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program végrehajtása, történelmi időszak ez a Magyar Honvédség életében – mondta a honvédelmi miniszter csütörtökön Szolnokon, a Visegrad 4Sight 2018 V4-es különleges műveleti gyakorlat sajtónyilvános napján. Hozzátette, hogy

a biztonságért nap mint nap tenni kell."
 

Példaértékűnek nevezte a visegrádi együttműködés országainak – Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország – kooperációját.

Kiemelte, a visegrádi négyek NATO-szövetségesként is együtt dolgoznak az Európai Unió biztonságáért, együtt védelmezik a határaikat, együtt vannak ott különböző válságövezetekben, különböző missziókat látnak el, mindenhol a stabilitást, a békét szolgálva.

Egymást erősítjük, egymás mellett állunk ki, mindenféle bajjal, mindenféle veszéllyel szemben"

– fogalmazott.

A miniszter fontosnak nevezte, hogy a békét szerető nemzetek egymás mellé sorakozzanak fel, kiálljanak egymás mellett és meg is védjék egymást.

A Visegrad 4Sight 2018 V4-es különleges műveleti gyakorlat is azt mutatta, hogy a katonák kiválóan együtt tudnak működni – mondta, egyúttal gratulált minden résztvevőnek. Simicskó István szólt arról is, hogy a különleges tudásra hihetetlenül nagy szükség van számos, "leplezett veszéllyel teli világunkban", ezzel emberek életét menthetik meg.

Hangsúlyozta, hogy tovább szeretnék erősíteni a különleges tudást a magyar honvédségen belül. A fejlesztési célok között szerepel, hogy 2026-ra a magyar honvédség ténylegesen professzionális hadsereg legyen – mondta.

A miniszter megköszönte az amerikaiaknak, hogy segítik a magyar honvédség fejlesztését.

Az eseményen Simicskó István jelképesen átadott tizenkét Polaris MRZR 4 típusú járművet.

Elmondta: az amerikai-magyar együttműködés keretében az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár olyan új eszközökkel gazdagodik, amelyek elősegítik a mobilitást és a hatékony feladat-végrehajtást.

A Polaris MRZR 4 ultrakönnyű, négy-hat ember szállítására alkalmas, terepjáró-képességgel rendelkező jármű. Jól használható felderítési, járőrözési feladatokra, csörlővel és úgynevezett infravörös sugárvetővel felszerelt, ejtőernyővel is kijuttatható a helyszínre, alkalmas géppuskák, aknavetők, páncéltörők szállítására is. Több mint húsz ország hadserege használja.

Az eseményen bemutatták a P-07, P-09, BREN 2 és SCORPION EVO 3 típusú fegyvereket is, amelyeket Magyarországon fognak gyártani. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére