Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Új egészségügyi központ épült Nyíregyházán

MTI - 888.hu

2021.01.27. 13:40

Orvosi rendelőknek és a védőnői szolgálatnak ad helyet egy új, a belváros közelében felépített egészségügyi központ Nyíregyházán – tájékoztatta a nyírségi megyeszékhely sajtószolgálata szerdán az MTI-t.

 

A városi egészségügyi alapellátás fejlesztését célzó, csaknem 408 millió forint értékű, európai uniós támogatású program részeként megvalósult épületben

hét, a körzeti orvosok és a védőnők által használható rendelőhelyiséget alakítottak ki”

– ismertették.

A több mint 236 millió forintos beruházással megépült Csillag utcai egészségügyi centrumot két, korábban nem használt épület összeépítésével hozták létre, elvégezték a hőszigetelését és a nyílászárók cseréjét, kicserélték a tetőt, megújult az elektromos és a szennyvízelvezetési rendszer, valamint akadálymentesítették az épületet. A program eszközbeszerzési részében a védőnői szolgálatok és a rendelők kapnak a működésükhöz szükséges berendezéseket.

A százszázalékos támogatású projektben még két intézmény komplex felújítása, valamint átalakítása valósult meg, vagy van folyamatban Nyíregyházán.

A Fenyő utcai orvosi rendelőt tavaly több mint 20 millió forintos ráfordítással újították fel, és látták el a szükséges eszközökkel, új funkcióként pedig védőnői szolgálat kapott helyet az épületben. A Tokaji úton lévő Albérlők Házában a hajléktalanok éjjel-nappali egészségügyi ellátására alkalmas épületrészt alakítanak ki, a 122 millió forint értékű beruházás várhatóan februárban fejeződik be.

A felújításról dr. Kovács Ferenc polgármester is beszámolt közösségi oldalán:

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére