Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Új autópályával gyarapodunk

Bokor Gábor

2017.01.23. 08:58

Jövõre indulhat az M9-es autópálya elsõ szakaszának megépítése. Az állami infrastruktúra-fejlesztõ a Vasvár és Zalaegerszeg között megépítendõ szakaszának tervezésére vonatkozó ajánlatokat január végéig várja.

A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő január végéig várja az engedélyezési tervet és tenderdokumentációkat azoktól a pályázóktól, akik az M9-es autóút Vasvár–Zalaegerszeg közötti szakaszát megtervezik. A 38 kilométeres autópályának kétszer két sávja lesz, középen pedig fizikailag is el lesznek választva. A terveknek mindenképpen kapcsolódniuk kell valamennyi érintett gyorsforgalmi útszakaszhoz. A keresztező forgalom elvezetésére hét csomópont épül majd.

Az építkezés 2018-ban indul.

A Vasvár–Zalaegerszeg közötti gyorsforgalmi út az első szakasza lehet a régóta tervezett M9-esnek, amelynek nyomvonala Soprontól Szegedig húzódik, érinti Zalaegerszeget és Kaposvárt is. A zalai megyeszékhelyen élőknek az országos gyorsforgalmi úthálózatba való bekapcsolódás a tét – írja a Magyar Idők.

Amennyiben kész az M9-es szakasza, az kapcsolódhat az M8-ashoz, amelynek több szakasza lett négysávos az elmúlt években. Az M8-as jelenleg is épül, most a Körmend és Rábafüzes közötti szakaszt építik.

A Magyar Idők úgy tudja, hogy a Zalai-dombság nehéz terep egy gyorsforgalmi út megépítésére, amiatt pedig csúszik a nyomvonal végleges kijelölése, ami az egyik feltétele a kiviteli tervek elkészítésének.

Gazdasági szempontból Zalaegerszeg nehezen megközelíthető település, a kormány ezért hozott döntést a fejlesztésről. A 76-os út hazai költségvetésből készül, az M9-es Zalaegerszeg és Vasvár közötti szakasza pedig európai uniós források bevonásával valósul meg"

– mondta egy tavalyi interjújában Lázár János.

Az M9-es gyorsforgalmi út teljes hosszán hét megye, öt megyeszékhely és több jelentős város között teremt közúti összeköttetést. Az országos gyorsforgalmiút-hálózatban az M9-es jelentős szerepet tölt be a Budapest központú (M1-es, M2-es, M3-as, M5-ös, M6-os, M7-es), sugaras szerkezetből fakadó M0-s túlterheltségének csökkentésé­ben, a hiányzó gyűrű­irányú kapcsolat megteremtésével.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Reggel 7:59

Reggel 7:59

Ez várható ma.

Ellenzéki előválasztás – de minek?

Ellenzéki előválasztás – de minek?

És vajon hogyan fog végződni ez a kínosan nevetséges roncsderbi?

Este 7:59

Este 7:59

A nap legfontosabb hírei a 888-on!

A budapestiek szerint Tarlós a legalkalmasabb főpolgármesternek

A budapestiek szerint Tarlós a legalkalmasabb főpolgármesternek

Tízből hat budapesti szerint Tarlós István a legalkalmasabb, az ellenzéki jelölteket alkalmatlannak tartják.

Kálmán Olga énképe

Kálmán Olga énképe

Pontosan tudjuk: sohasem lesz Kálmán Olga főpolgármester.

A „fehér kultúra” lebontásáról tartanak előadást egy amerikai egyetemen

A Newarkban található egyetemen igen furca gondolatok kaptak helyet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére