Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erről beszélt Orbán Viktor Tusványoson

Bokor Gábor, Nagy Gábor, Kozma Zsuzsi

2019.07.27. 09:30

Kövesd percről percre tudósításunkat Orbán Viktor miniszterelnök tusnádfürdői előadásáról!

 

FONTOS:

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke évről évre a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényén mondja el,

  • mit gondol a világban zajló folyamatokról,
  • merre van az előre a Kárpát-medencei magyarságnak,
  • és hogy mit hoz a jövő Közép-Európának.

Ezek azok a politikai diskurzusok, ahol a kormányfő kötetlen formában meséli el,

  • miért kell megőriznünk identitásunkat,
  • miért kell összefognunk szomszédainkkal,
  • miért kell megvívnunk a csatáinkat Brüsszellel.

A 888 élőben, a helyszínről közvetíti a kormányfő előadását. Tartsatok velünk! Kövessetek minket!

EZ TÖRTÉNIK:

11:52 – A kormányfő beszédéről hamarosan egy külön beszámolóval jelentkezünk!

11:11 – Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!

Egyetlen kérdés maradt: álmodunk vagy ébren vagyunk? Lehetséges-e az, hogy egy tízmilliós ország kimásszon abból a slamasztikából, mint amiben 2010-ben volt, hogy megvédje a határait, hogy megvédje a keresztény kultúrát, hogy mindezt a teljes nemzetközi ellenszélben véghez vigye?

– tette fel a kérdést a miniszterelnök, majd azt mondta:

Nem álmodunk, ha bátrak vagyunk, s ha összetartunk! Most kell kiállnunk magunkért, a gondolatainkért! Erről fog szólni a következő 15 évünk! (...) Hajrá, Magyarország, hajrá magyarok!

Fotó: Kozma Zsuzsi

11:08 – Milyen jövője lesz az illiberális demokráciának az Európai Unióban?

A miniszterelnök szerint az elmúlt években, az EP-választásokon a legnagyobb sikerek azokban az országokban történtek, melyekre leginkább lőttek. No, meg persze Közép-Európában.

11:05 – Miért gyűlölnek minket?

Orbán Viktor szerint egy új, emberi egyetemes modellre van szükség a liberálisok szerint, akik szerint csak így lehet átvezetni a világot egy posztnacionalista, posztkeresztény, hőn áhított világba.

De ez a program, mint ahogy az szokott lenni, kizárólagos. Egy kis makacsság sem engedhető meg

– tette hozzá, utalva arra, hogy a mainstream liberális gondolatvilágtól eltérő gondolatok fogalmazódnak meg.

11:02 – Ki az illiberális, kik az illiberálisok?

Orbán Viktor szerint az az illiberális, aki ma védi a határokat, támogatja a családokat, akiket

rendszeresen megidéznek Brüsszelben.

11:00 – Ilyenek az európai liberálisok

Ma az európai liberálisok mondják, azt gondolják, hogy van a kezükben egy tézismodell. Ez mondja meg, hogy mit és hogyan kell gondolnod, mi az, amit el kell fogadnod, el kell utasítanod. (...) Ez a liberális tézis fújja ma a passzátszelet ez európai politikában, és ennek lényege: minden emberi kapcsolatot és társadalmi viszonyt a lazán szerveződő üzleti kapcsolatok mintájára kell alakítani. Innen érthető meg, hogy a liberálisok miért támogatják a migrációt, és miért épp Soros György szervezi a migrációt

– közölte a miniszterelnök, majd nyomatékosította, hogy a liberalizmus mindentől meg akar szabadítani minket – határtól, nyelvtől, miegymástól.

A liberálisok szerint ekkor leszel szabad. De ennek megszületett az antitézise. Ezt nevezem illiberalizmusnak

– fogalmazott.

10:58 – Van egy elv, amely a nemzetek felett áll, és egyesíteni akarja a népeket

Az embert nem utáljuk, s nem gyűlöljük

– mondta a miniszterelnök, aki szerint ellenfeleink pont így járnak el. Úgy fogalmazott: „a keresztény szabadságért dolgozó politika arra törekszik, hogy megvédjen mindent, amit a liberálisok elhanyagolnak, elfelejtenek és megvetnek”.

Az előttünk álló 15 évet azzal fogjuk eltölteni, az lesz a nemzedéki küldetésünk, hogy szembeforduljunk a liberális korszellemmel, és a liberális internacionalizmussal. (...) A pálya ugyan feléjük lejt, de a mi oldalunkon van az, amit szépnek, szabadnak és igazságosnak lehet mondani, és keresztény szabadságként foglalhatunk össze

– jelentette ki a kormányfő.

10:55 – Ezért nem lehet liberális a kereszténydemokrácia

A kormányfő arról is beszélt, hogy miért nem lehet liberális a kereszténydemokrácia.

Ha a kettő együtt járna, akkor a kereszténydemokrácia elvesztené a keresztény jellegét

– közölte Orbán Viktor.

10:53 – Különbség a liberális demokrácia és az illiberális demokrácia között

A miniszterelnök szerint ha tetszik, az illiberális demokrácia történeti, nemzeti keretrendszer. A liberális demokrácia ezzel szemben az egyénekre koncentrál. A nemzeti demokrácia közösségekben gondolkodik.

A legkínosabb és legérzékenyebb kérdés: ez az illiberális szó. Hogy nem szabad kimondani az illiberális szót? Ennek az az oka, hogy a liberálisok kialakítottak egy olyan képet, egy keretrendszert, melyben összeolvasztották a liberális kifejezést a demokrácia fogalmával

– fogalmazott Orbán Viktor. Közölte: a liberális rendszerben egyének egymással versengő halmaza a társadalom, nincs nemzet, legfeljebb politikai nemzet. Ehhez képest az illiberális vagy nemzeti nézőpont szerint a nemzet történetileg és kulturálisan meghatározott közösség, amelynek tagjait védelmezni kell, fel kell készíteni a világban való közös helytállásra, és az az egyéni teljesítmény érdemel elsősorban elismerést, amely a közösség javát is szolgálja.

10:50 – Összeurópai válaszokkal nem lehet megoldani a magyar problémát

Orbán Viktor szerint 2010-ig kell visszamenni az időben, hogy megértsük, mi történik otthon. Meg kell nézni, milyen állapotban vette át az ország vezetését a második Fidesz-kormány.

Az első probléma a munkanélküliség volt. A második az államadósság, a harmadik pedig az, hogy az összeurópai válaszokkal nem lehet megoldani a magyar problémát. Demokrácia igen, liberalizmus nem

– mondta Orbán, aki szerint ez az elv, ami kiutat jelent egy nemzetnek.

10:47 – Az Európai Néppárt jövője és az illiberális demokrácia

A miniszterelnök azt mondta, várni kell, hogy az EPP eldöntse, milyen jövőt szán magának.

A liberális demokráciák lényege: liberális internacionalizmust kell kiépíteni a világban. Innen nézve, ami Magyarországon történik, valami más

– fogalmazott a miniszterelnök. Mint mondta: amikor 2010-ben arra kellett felelni, hogy a megörökölt problémák megoldása elképzelhető-e a liberális demokrácia keretein belül, azt válaszoltuk, hogy ezeken a kereteken belül nincs jó válasz, mást kell létrehozni. Újragondoltuk, új elvi alapokra helyeztük a közösség és az egyén egymáshoz való viszonyát.

10:45 – Ki kell javítani a hibákat

Orbán Viktor arról beszélt, hogy tagállami szinten van esély kijavítani a hibákat. Minden téren. Magyarország példája is mutatja, az akcióterveknek van értelme.

Lesznek csaták jogállamisági kérdésekben is

– mondta Orbán Viktor, aki szerint ezekhez jó idegek kellenek, meg az, hogy ne nevessük ki a partnereinket.

10:42 – Migránsok helyett európai családok!

Munkahelyek kellenek, adócsökkentések kellenek, megszorítások helyett pedig beruházások, (...) nincs szükség új szocializmusra. A migránsok helyett az európai családoknak kell adni a pénzt

– ismertette a miniszterelnök, aki szerint az jelenleg a kérdés, ki lehet-e javítani azokat a hibákat, amik bekövetkeztek az elmúlt évben Brüsszelben.

Erre azt mondta, hogy van erre esély minden téren, Magyarország példája is mutatja, az akcióterveknek van értelme

Lesznek csaták jogállamisági kérdésekben is

– mondta Orbán, majd úgy folytatta, hogy ezekhez jó idegek kellenek, meg az, hogy ne nevessük ki a partnereinket. Később úgy fogalmazott: ha jövő év tavaszán beigazolódik az európai gazdaság kilátásaira tett helyzetértékelésünk, 2020 tavaszán egy második gazdaságvédelmi akciótervre lesz szükség, ősszel pedig egy harmadikra is.

10:38 – Súlyos problémák történtek az EU-ban

A miniszterelnök elmondta, hogy az elmúlt öt évben súlyos problémák történtek az EU-ban. Az első a migráció, második a gazdaság területén történt.

A megoldás egyszerű: a Bizottságnak ki kell vonulnia a migráció kezeléséből (...), a belügyminisztereknek kell átadni a menedzselési jogokat

– fogalmazott Orbán Viktor, aki szerint a gazdaság viszont nehezebb eset, de a lényeg, hogy versenyképes gazdasági modellt kell kiépíteni.

10:35 – Véget kell vetni a politikai aktivizmusnak!

Abba kell hagyni a politikai aktivizmust. Az szemben áll az EU alapokmányával, európai szellemiségével. Az a probléma, hogy a Bizottság politikai szereplő, politikai narratívát diktál, de ezt az Európai Tanácsnak, a tagállamoknak kéne meghozni

– mondta.

10:33 – Magyarország ma biztató pályán van, lendületes nemzetépítés zajlik

Ezt a biztató állapotot nem belülről, hanem külföldről próbálják támadni. Az első támadást Magyarország sikeresen elhárította. Soros György jelöltjeit mindenhol elgáncsoltuk, megakadályoztuk, hogy ideológiai gerillákat helyezzenek az EU-s intézmények élére

– fogalmazott a magyar miniszterelnök, aki szerint a java még hátra van, egészen pontosan ősszel.

10:32 – Mi a feladat az elkövetkezendő 15 évben?

Nem az időnek kell célt tulajdonítani, hanem az időben benne kell saját értelmet adni, a nemzedékünknek kell értelmet adni. Mi lehetőséget kaptunk, ezzel élni kell

– mondta a kormányfő, majd hozzátette, hogy csak olyan terhek vannak a vállunkon, amit elbírunk.

Az IMF hazament, Brüsszellel megvívtuk sikeresen a csatákat, mi következik ezután?

– tette fel a kérdést a kormányfő, majd úgy fogalmazott: ma a magyar nemzet birtokában van azoknak a politikai, gazdasági képességeknek, és hamarosan birtokában lesz azoknak a fizikai képességeknek, amelyekkel meg tudja magát védeni, és amelyek segítségével független tud maradni.

10:30 – Lenne-e erő újra, hogy végigvigyék a nemzeti rendszerváltást?

Erre Orbán Viktor azt mondta, hogy a harmincadik házassági évfordulójukon megkérdezte a feleségét, hogy megkérje-e ismét a kezét, ilyenkor ezt szokás, mire a felesége azt mondta: „Ne kockáztass!”.

10:25 – Le kellett dönteni a szocialista gazdasági rendszert, ez volt a liberális rendszerváltás!

Először ki kellett vívni a szabadságot. Erre ment rá a fiatalságunk. Le kellett dönteni a szocialista gazdasági rendszert, (...) ez volt a liberális rendszerváltás. Aztán pedig le kellett gyűrni a szocialista nagyurakat, utódcsoportokat. Ez történt 1998 és 2002 előtt. 2006 és 2010 között fel kellett készülni a nemzeti rendszerváltásra, majd ki kellett azt vívni, ebből lett 2010, és ezt az új rendszert kellett kiépíteni lépésről lépésre úgy, hogy a támogatottságunk ne lankadjon

– fogalmazott Orbán Viktor, aki szerint úgy kellett építkezni, hogy közben folyamatosan harcolni kellett, hiszen a kiépült nemzeti rendszert nemzetközi szinten meg kellett védeni.

Nos, Zsolt, ez volt az elmúlt harminc évünk

– mondta Orbán Viktor.

10:20 –Visszaemlékezés

Az a jó, hogy ez a harminc év mögöttünk van, s nem előttünk

– mondta Orbán Viktor.

Azzal a kérdéssel folytatta a miniszterelnök, hogy mi is a rendszerváltás feladata, amire azt közölte, megtaláljuk, egy ezeréves nemzetközösség modern kori formáját? – ez volt a rendszerváltozás kérdése.

10:18 – Orbán Viktor miniszterelnök megkezdte beszédét a 30. Tusványoson

Megtiszteltetés volt, hogy itt lehettem a harmincadik tusványosi táborban

– kezdte beszédét a kormányfő, aki megköszönte Tőkés Lászlónak, hogy EP-képviselő lett és gratulált neki. Az EP-választás kapcsán Orbán Viktor megemlítette az RMDSZ sikerét is.

Fotó: Kozma Zsuzsi

10:16 – Össze kell fogni!

Tőkés László úgy fogalmazott, meg kell változtatni az erdélyi magyar képviseletet, összefogásra van szükség. Elmondása szerint erre utal Tusványos szlogenje is: „Egy a tábor”.

2020-ban, a nemzeti összetartozás évében nem mehetünk egymásnak

– fogalmazott.

10:15 – Tőkés szerint a Fidesz politikáját, példáját kell követni

10:14 – Az RMDSZ visszatért a magyar útra

Tőkés beszédében többször megemlíti, hogy az RMDSZ visszatért a magyar útra. Mint mondta: így tudta elkerülni a legnagyobb erdélyi magyar párt, hogy elsüllyedjen a román elittel együtt.

A nemzeti érdek hatékony képviseletéhez kell visszatérni

– jelölte ki az utat Tőkés László.

10:10 – Tőkés László élesen bírálta a román vezetést

A temesvári fordulat nem hozta el az igazi rendszerváltozást Erdély számára

– fogalmazott, majd azzal folytatta, hogy az ateista, nacionalista, populista román vezetés folyamatosan provokálja a magyarokat. Tőkés szerint az erdélyi magyarság 30 évvel a diktatúra bukása után is ostrom alatt van.

A püspök felidézte, hogy hogyan esnek el a magyar bástyák, mint például a marosvásárhelyi orvosi egyetem ostroma, majd felidézte az idei, botrányos úzvölgyei eseményeket is.

Tőkés László szerint mai napig él a Ceausescu-örökség Romániában, ma is azokhoz az eszközökhöz nyúlnak a románok, mint a kommunista érában.

10:04 – Globális háttérhatalom van Brüsszel és az ENSZ mögött

Tőkés László a harmincadik Tusványoson elmondta, van egy globális háttérhatalom, mely ott áll Brüsszel és az ENSZ mögött, és amely bevándorlókkal árasztaná el a kontinensünket.

Hazánk, Közép-Európa és az USA azonban ellenáll ennek a nyomásnak

– fogalmazott.

Fotó: Kozma Zsuzsi

09:55 – Tőkés László is köszöntette a résztvevőket

A püspök arról beszélt, hogyan is változott a román-magyar viszony az elmúlt hat évben. Felidézte mindazokat a pillanatokat, amikor a román állam túlkapásokba kezdett. Tőkés László elmondta, hogy Németh Zsolt és Orbán Viktor mindvégig kitartott Tusványos szellemisége mellett, amely megjeleníti a román-magyar, illetve a közép-európai összetartozást is.

Unió Európával, Unió Erdéllyel

– fogalmazott Tőkés, aki szerint ez is markáns része a nemzetpolitikának.

09:45 – Indulunk!

Németh Zsolt köszöntötte a résztvevőket: többek között Tőkés Lászlót, és Magyarország miniszterelnökét, Orbán Viktort.

Fotó: Kozma Zsuzsi

09:40 – Kisebb csúszás várható

Biztató, hogy már láttuk mögöttünk elhaladni a miniszterelnöki konvojt. Kijelenthető, Tusványos megtelt!

Fotó: Kozma Zsuzsi

09:30 – Hamarosan kezdődik Orbán Viktor beszéde!

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Megint egy lángelme gázolt: úgy ment az autóval, hogy ki sem látott belőle

Két ember sérült meg, mert egy hülye nem takarította le a jeget a szélvédőjéről.

Koronavírus? Ugyan, erre is van magyar népi gyógymód!

Koronavírus? Ugyan, erre is van magyar népi gyógymód!

Nincs olyan betegség, amit ne gyógyítana a húsleves vagy a gulyásleves!

Szakértő: nagyon veszélyes a helyzet a déli határon, a migránsoknak nincs vesztenivalójuk

Nincs vesztenivalójuk a migránsoknak, ez látszott a röszkei határátkelőhelyen próbálkozók akcióján – mondta a Migrációkutató Intézet igazgatója szerda reggel az M1-en.

A gyűlöletbeszédért börtön jár

A gyűlöletbeszédért börtön jár

Niedermüller Péter végre tiszta vizet öntött a pohárba. Azt eddig is tudtuk, hogy utál minket, magyarokat, mostanra kiderült az is, gyűlöli a „fehér, keresztény, heteroszexuális” férfiakat és nőket. A Demokratikus Koalíció politikusa bőven kimerítette a gyűlöletbeszéd törvényi tényállását, amely 3 év börtönnel is büntethető.

Februárban lesz a miniszterelnök évértékelője

Februárban lesz a miniszterelnök évértékelője

Huszonkettedik alkalommal tart évértékelő beszédet Orbán Viktor. Az eseményre idén február 16-án, a Várkert Bazárban kerül sor.

Salvini ugyanazért jelentette fel az olasz belügyminisztert, amiért őt is feljelentették korábban

Salvini ugyanazért jelentette fel az olasz belügyminisztert, amiért őt is feljelentették korábban

Matteo Salvini túszejtés vádjával feljelentést tett Giuseppe Conte miniszterelnök és Luciana Lamorgése belügyminiszter ellen.

Eljárás indult a Röszkén elfogott migránsok ellen

Határzár tiltott átlépése miatt öt migráns ellen indult büntetőeljárás, miután kedd hajnalban Röszkénél, a közúti határátkelőhely kerítésén át illegálisan jutottak be Magyarország területére – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-t.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére