Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tusványos: esély Közép-Európának

Nagy Gábor

2019.07.18. 18:10

Július 23-án nyitja meg kapuit a 30. Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor. Terítéken lesz az idén harmincéves rendszerváltás, a szintén 30 éves közép-európai együttműködés, a trianoni békediktátum centenáriuma és a magyar nemzeti összetartozás.
Egy a tábor

– ez lesz a mottója a 30. Tusványosnak. Németh Zsolt szerint a szlogen több mindenre utalhat: például a polgári körök jelszavára, vagy arra, hogy vannak olyan értékek, politikák, „melyek az egész magyar nemzetet (pártpolitikai hovatartozás nélkül) összekapcsolják”. A Tusványosi Szenátus társelnöke a Kárpát-medencei együttműködésről azt mondta: „sokkal több a közös érdekünk, mint az, ami elválaszt bennünket, ezért egyrészt nagy fokú türelemre van szükség a magyar politika részéről, másrészt határozott kiállásra az alapvető érdekeink, különösen a külhoni magyarok érdekei mellett”. Azzal kapcsolatban pedig, hogy miről szólhat majd Orbán Viktor előadása, úgy fogalmazott:

A harmincéves rendezvény, amelyen ő (a Fidesz elnöke – a szerk.) maga minden alkalommal részt vett, a harmincéves rendszerváltozás, amelynek ő máig aktív szereplője Tőkés Lászlóval együtt, akivel közösen fognak ismét beszélni a nagyszínpadon. De ott van a harmincéves közép-európai együttműködés, amelyben Romániára is számítunk, és a harmincéves európai újraegyesülési folyamat, amelyben nagyon karakteres magyar elvárásokat támasztunk. Abban bízunk, hogy egy »európai reset« keretében sikerül újrakalibrálni az európai egységesülés folyamatát, amelynek a nemzeti identitásra, a meglévő szuverenitások tiszteletben tartására, az egyes alkotmányos identitások tiszteletben tartására kellene épülni.

Orbán Viktor előadása mellett rengeteg kerekasztal-beszélgetés lesz. Ezeken szó lesz még a májusi európai parlamenti választásokról, Ukrajnáról, a sportról, illetve arról is, hogy szabad-e még egyáltalán nacionalistának lenni. A szervezők összesen 400 programmal készülnek, melyek nem csak a hardcore politika köré épülnek. Esténként a nagyszínpadon például fel fog lépni mások mellett a Magashegyi Underground, a Quimby, Nagy Feró és a Beatrice, a Magna Cum Laude, Szabó Balázs bandája és a Kiscsillag, az Anna and the Barbies és a Bagossy Brothers Company, az Intim Torna Illegál és Ákos is.

A 2019-es Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor eseményeiről, kerekasztal-beszélgetéseiről, Orbán Viktor előadásáról a 888.hu több ízben is be fog számolni július 23. és 28. között. Kövessetek minket!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére