Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Túljelentkeznek a Pallas Athéné képzéseire

888.hu

2016.08.25. 09:28

Az új szemeszterben 1157 hallgató kezdi meg a tanulmányait a kecskeméti székhelyû Pallasz Athéné Egyetemen, az intézmény duális képzésein jelenleg tízszeres a túljelentkezés.

A duális képzés lényege, hogy a hallgatók tanulmányaik mellett vállalatoknál helyezkednek el. Ezzel a képzésük végén nagy eséllyel el is tudnak helyezkedni a cégeknél, emellett havonta mintegy 70 ezer forintnyi jövedelmet is kapnak. A Pallasz Athéné Egyetemnek jelenleg csaknem hatvan vállalati partnere van, és a képzéseknek újabb lökést adhat az, hogy Kecskeméten 2500 új munkahely jön létre a Mercedes következő beruházásának köszönhetően. 

A Pallasz Athéné Egyetem júliusban jött létre a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola összevonásával, így összesen négy karral – Műszaki és Informatikai Kar, Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar, Pedagógusképző Kar, Gazdálkodási Kar – kezdi meg működését az új alkalmazott tudományok egyetemeként Kecskeméten és Szolnokon.

Magasak voltak a ponthatárok

Az intézményben idén szeptemberben elindul a gazdálkodási és menedzsment szak, amelyen 59 nappali tagozatos hallgató fog tanulni. Közülük ketten államilag finanszírozott képzésben tanulnak majd, és várhatóan 32 leendő elsősnek a Pallasz Athéné Domus Alapítvány finanszírozza tanulmányait. Elhangzott: a gazdálkodási és menedzsment szakos hallgatók szeptembertől már a gazdaságtudományi karnak helyet adó új, modern épületkomplexumban tanulhatnak.

Az idei pontszámok viszonylag magasak voltak. A 2016-tól induló új gazdálkodási és menedzsment szakra 448 pont kellett ahhoz, hogy valaki az államilag finanszírozott képzésen folytathassa tanulmányait. 59 nappali tagozatos és 22 levelező hallgatót vettek fel.

(Magyar Idők)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére