Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Túljelentkeznek a Pallas Athéné képzéseire

888.hu

2016.08.25. 09:28

Az új szemeszterben 1157 hallgató kezdi meg a tanulmányait a kecskeméti székhelyû Pallasz Athéné Egyetemen, az intézmény duális képzésein jelenleg tízszeres a túljelentkezés.

A duális képzés lényege, hogy a hallgatók tanulmányaik mellett vállalatoknál helyezkednek el. Ezzel a képzésük végén nagy eséllyel el is tudnak helyezkedni a cégeknél, emellett havonta mintegy 70 ezer forintnyi jövedelmet is kapnak. A Pallasz Athéné Egyetemnek jelenleg csaknem hatvan vállalati partnere van, és a képzéseknek újabb lökést adhat az, hogy Kecskeméten 2500 új munkahely jön létre a Mercedes következő beruházásának köszönhetően. 

A Pallasz Athéné Egyetem júliusban jött létre a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola összevonásával, így összesen négy karral – Műszaki és Informatikai Kar, Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar, Pedagógusképző Kar, Gazdálkodási Kar – kezdi meg működését az új alkalmazott tudományok egyetemeként Kecskeméten és Szolnokon.

Magasak voltak a ponthatárok

Az intézményben idén szeptemberben elindul a gazdálkodási és menedzsment szak, amelyen 59 nappali tagozatos hallgató fog tanulni. Közülük ketten államilag finanszírozott képzésben tanulnak majd, és várhatóan 32 leendő elsősnek a Pallasz Athéné Domus Alapítvány finanszírozza tanulmányait. Elhangzott: a gazdálkodási és menedzsment szakos hallgatók szeptembertől már a gazdaságtudományi karnak helyet adó új, modern épületkomplexumban tanulhatnak.

Az idei pontszámok viszonylag magasak voltak. A 2016-tól induló új gazdálkodási és menedzsment szakra 448 pont kellett ahhoz, hogy valaki az államilag finanszírozott képzésen folytathassa tanulmányait. 59 nappali tagozatos és 22 levelező hallgatót vettek fel.

(Magyar Idők)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Donáth: „Orbán gyáván megfutamodott”

Donáth: „Orbán gyáván megfutamodott”

A héten megörvendeztette az ATV nézőit tízpercnyi diktatúrázással Donáth Anna, aki – egyébként nem jogászként – a jogállamiságról beszélt Rónai Egonnal, ekézve a totalitárius Orbán-rezsimet, ami annyira elnyomó, hogy még a hazáját kofaként áruló Momentum korábbi és új elnökét is hagyja rendre felszólalni a magyar érdek ellen, minősíthetetlen stílust megengedve magának a kormány tagjaival szemben.

Rezsicsökkentés: már a kis- és középvállalkozásoknak is

Rezsicsökkentés: már a kis- és középvállalkozásoknak is

Ezt írta Facebook-oldalára Orbán Viktor miniszterelnök.

Nagy Ervin a 888.hu-nak: A Jobbik a stílusában is megkülönböztethetetlen a többi baloldali párttól

Nagy Ervin a 888.hu-nak: A Jobbik a stílusában is megkülönböztethetetlen a többi baloldali párttól

A XXI. Század Intézet elemzőjét arról kérdeztük, hogy miként válhatott a Jobbik nemzeti radikális pártból Gyurcsány Ferenc szövetségesévé és így a baloldali politika részévé.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére