Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tudjuk libsik, álprobléma: tavaly több mint kétszeresére nőtt az illegális migránsok száma Magyarországon

888.hu - MTI

2020.01.06. 13:06

Tavaly 2018-hoz képest 2,6-szor több illegális migráns próbált bejutni Magyarország területére – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Határrendészeti Főosztályának vezetője hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Balázs László elmondta, különösen 2019 utolsó negyedévében fokozódott a migrációs nyomás. Az 51. héten csaknem 1400 migráns érkezett Magyarország területére; 2020. január 1. és 5. között pedig már 803 emberrel szemben intézkedtek – írja az MTI.

Közölte: a schengeni határ valamennyi szakaszán növekedést tapasztaltak az illegális migrációban, de kiemelten a szerb és a román határszakaszokon. Hangsúlyozta, hogy minden szomszédos állam hatóságaival jó az együttműködésük.

Az ORFK székházában a rendőrség és a honvédség képviselői közösen tartottak sajtótájékoztatót Magyarország illegális migrációs helyzetében bekövetkezett változásról, illetve az ezzel kapcsolatos intézkedésekről.

Garas László dandártábornok, a Magyar Honvédség hadműveleti csoportfőnöke közölte: a határok védelmében részt vevő katonák számát megduplázták, ezen felül drónokkal és helikopterekkel segítik a légi felderítést.

Kiemelte: a katonák Bács-Kiskun és Csongrád megyében segítik a határok védelmét 2015 óta. A pluszerők vasárnap elfoglalták bázisaikat. Erről Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és Böröndi Gábor, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese személyesen is meggyőződött.

Garas László azt mondta: mindaddig fenntartják a jelenlegi létszámot, amíg arra szükség van, de ha kell, tovább növelik a határvédelemben részt vevő katonák számát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére