Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump tanácsadói is részt vettek a magyar nagykövetség ünnepségén

Bertha László

2017.01.22. 08:28

Donald Trump amerikai elnök tanácsadói is részt vettek szombaton a magyar nagykövetség ünnepségén, melyet Trump beiktatása alkalmából rendeztek.
WASHINGTON, 08:28

Donald Trump amerikai elnök tanácsadói is részt vettek szombaton a magyar nagykövetség ünnepségén, melyet Trump beiktatása alkalmából rendeztek.

Az Egyesült Királysághoz és Franciaországhoz hasonlóan, a washingtoni magyar nagykövetség is ünnepséget szervezett az új amerikai elnök beiktatása alkalmából.  A rendezvényen befolyásos republikánus politikusok jelentek meg, illetve mondtak rövid beszédet.

A nagykövetség új épületében mások mellett ott volt Mike Coffman, coloradói képviselő, a törvényhozás magyar-amerikai lobbicsoportjának prominens tagja, Steve King, iowai képviselő, a kaliforniai Devin Nunes, a képviselőház hírszerzési bizottságának elnöke és Donald Trump hatalomátadást bonyolító csapatának alelnöke, vagy Marsha Blackburn, Tennessee képviselőnője, aki szintén a hatalomátadást bonyolító csapat alelnöke volt. Több politikus pedig – így például Mike Pompeo, a CIA várható vezetője, vagy a floridai Dennis Ross – a munkatársával képviseltette magát a rendezvényen.

Magyar részről jelen volt Megyesy Jenő, Orbán Viktor miniszterelnök külpolitikai főtanácsadója, Perényi Zsigmond a miniszterelnöki hivatal helyettes államtitkára, Kumin Ferenc New York-i főkonzul és az éppen Washingtonban tartózkodó magyar parlamenti küldöttség tagjai, Mesterházy Attila, Firtl Mátyás, Szakács László és Velez Árpád.

Magyarország washingtoni nagykövete, Szemerkényi Réka hangsúlyozta, hogy a rendezvénnyel, illetve az új elnök beiktatásával végleg lezárható az a korszak, amelyben Magyarországnak a magyar-amerikai kapcsolatokban „fantomok ellen” kellett küzdenie. A szombati rendezvénnyel

Magyarország megerősítette helyét az új amerikai republikánus kormányzat geostratégiai térképén”

– jelentette ki a nagykövet.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére