Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Trócsányi László kinevezése a Soros-terv útjában áll, a bevándorláspárti erők ezért támadják”

Horváth Tamás

2019.09.19. 18:28

A kormánypártok álláspontját Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője ismertette csütörtökön.

Nacsa Lőrinc budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette, ahogy arra számítani lehetett, a bevándorláspárti erők máris támadni kezdték Trócsányi László biztosi kinevezését. Az egyik nagy Soros-szervezet az Európai Parlamentben is össztűz alá vette a biztosjelöltet, követelve, hogy ne szavazzák meg Trócsányi Lászlót szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztosnak.

A KDNP-s politikus úgy értékelt, Trócsányi László kinevezése a Soros-terv útjában áll, ezért támadják őt a bevándorláspárti erők.

Pontosan tudják, hogy a neki szánt pozíció és portfólió kulcsfontosságú a migráció szempontjából is

– mondta.

Nacsa Lőrinc | Fotó: MTI

Nacsa Lőrinc hangsúlyozta, Trócsányi László bővítésért felelős biztosként sokat tehet azért, hogy a nyugat-balkáni országokat stabilizálhassák, megerősítve az ottani határvédelmet megállítsák a migrációt. Hozzátette, a bevándorláspárti erőknek azonban ez nem érdeke, azt akarják, hogy a Balkán instabil legyen, a határok nyitva maradhassanak, és a balkáni útvonalon keresztül a migránsok könnyedén bejuthassanak Európa belsejébe.

Felháborító, hogy a Soros-hálózat immár sokadjára be akar avatkozni az uniós döntéshozatalba

– jelentette ki a KDNP frakcióvezetője.

Nacsa Lőrinc lehangolónak nevezte, hogy a magyar ellenzéki pártok is támadják a magyar jelöltet, Gyurcsányékkal az élen ezúttal is a bevándorláspárti erőket szolgálják és nem a magyar érdekeket.

Október 1-jén hallgatja meg Trócsányi Lászlót az EP külügyi bizottsága

A testület csütörtökön véglegesítette a biztosjelöltek meghallgatásának menetrendjét, amelynek értelmében először a szlovák Maros Sefcovic kerül sorra szeptember 30-án, míg utolsókként, október 8-án a három ügyvezető alelnök, a lett Valdis Dombrovskis, a dán Margrethe Vestager és a holland Frans Timmermans.

A szomszédság- és bővítéspolitikai portfólió várományosának számító Trócsányi meghallgatása a második napon este fél 7-kor kezdődik, és rá is háromórás kérdezz-felelek vár, amellyel a képviselők a jelöltek alkalmasságát kívánják felmérni.

A novemberben hivatalba lépő Európai Bizottságba jelölt tagokat a nekik szánt területtel foglalkozó parlamenti szakbizottságok hallgatják majd meg. Szeptember 30-án három, október 1. és 3. között naponta hat-hat, október 7-én kettő, október 8-án három ilyen ülést tartanak.

Trócsányi László | Fotó: MTI

Az első meghallgatások után a frakciók koordinátorai legalább kétharmados többséggel akár azonnal is jóváhagyhatják az érintetteket, akik ennek hiányában azonban további kérdéseket kaphatnak írásban vagy újra meg kell jelenniük a testület előtt, amely ez esetben végül egyszerű többséggel fogadhatja el őket. Ezen fázisban nem számít szokatlannak egyes jelöltek vagy tárcák elutasítása.

Az esetleges második, illetve jelöltcsere esetén újabb első meghallgatásokra október 14-én és 15-én kerülhet sor. Az Elnökök Értekezlete október 17-én értékeli az eredményeket.

A testület végleges összetételét tükröző listáról október 23-án szavaznak a képviselők az EP strasbourgi plenáris ülésén. Végül pedig az EU-tagországok csúcsvezetőit tömörítő Európai Tanács nevezi ki minősített többséggel a bizottságot – írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére