Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trócsányi: elismerik a magyarok bevándorláspolitiáját

Tóth Dalma

2016.07.08. 22:18

Az EU-tagállamok igazságügyi miniszterei a migrációról, az európai ügyészség kialakításáról és az Európai Unió esetleges brit elhagyásának hatásairól tárgyaltak.

A migrációra adható válaszok és a határvédelem megítélésében egyre több európai ország hagyja el tavalyi naivitását, és lép a realitások talajára, s ennek megfelelően már elismerik a magyar pozíciókat"

- jelentette ki Trócsányi László.

Az igazságügyi miniszter pénteken vett részt az EU-tagállamok igazságügyi minisztereinek Pozsonyban tartott informális találkozóján.

A megbeszélés legjelentősebb témái a migráció, az európai ügyészség kialakítása és az Európai Unió esetleges brit elhagyásának hatásai voltak.

A migráció témája kapcsán Trócsányi László a magyar határvédelem megerősítése céljából bevezetett jogszabályokról is tájékoztatta az osztrák igazságügyi minisztert, aki teljes megértésének adott hangot, és támogatást is ígért a határőrizet terén.

Ausztria és a többi európai ország is a tavalyi év naivitásából idén a realitások talajára kezd lépni, és ennek megfelelően a magyar pozíciókat már elismerik" -

nyilatkozta Trócsányi László.

A miniszter szerint a Magyarországhoz való hozzáállás teljesen más, mint tavaly nyáron volt, amit határozottan biztatónak tart.

Biztató az is, hogy az európai tisztviselőknél is azt tapasztaltam, hogy egy újfajta reflexió is megindult, a migrációs politikájukat is át kell gondolniuk"

- jegyezte meg Trócsányi László.

A tárcavezető a dublini egyezmény tervezett módosításáról is egyeztetett a találkozó résztvevőivel. A módosítás szerint a kvóták alapján Brüsszel által szétosztani kívánt migránsokat befogadni nem kívánó országoknak, minden egyes be nem fogadott személy után negyedmillió eurós bírságot kellene fizetniük.

Trócsányi a témáról több minisztertársával is egyeztetett, és egyetértettek abban, hogy provokációnak minősíthető az az ordító aránytalanság, amely ezen negyedmilliós összeg és azon 6 ezer euró között mutatkozik, amelyet az unió a befogadást vállaló országoknak támogatásként kínál.

Számunkra az ilyen jellegű javaslatok elfogadhatatlanok, megalázóak és visszautasítandóak"

- szögezte le, az igazságügyi miniszter.

Trócsányi László az európai ügyészség kialakítása kapcsán jelezte, hogy Magyarország támogatja az elképzelés céljait, a korrupció elleni harcot. Azonban Magyarországon a legfőbb ügyészt az Országgyűlés választja, s ennek kapcsán az európai ügyészség kialakítása szuverenitási kérdéseket is felvet.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére