Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Továbbra is elutasítják a magyarok a genderideológiát

888.hu

2021.08.13. 14:00

Az Alapjogokért Központ közvélemény-kutatása szerint még emelkedett is azoknak az aránya, akik kiállnak a természetes nemek teremtettsége mellett.

 

A megkérdezettek jóval több mint kétharmada, 71 százaléka szerint ugyanis az, hogy valaki nő vagy férfi, az ember veleszületett tulajdonsága – ez az arány négy hónappal ezelőtt 69 százalék volt

– írta meg a közösségi oldalán a Központ.

Forrás: Alapjogokért Központ Facebook oldala

 

Hozzáteszik, hogy a magyar társadalom masszív többsége elutasítja a biológiai nemek megkérdőjelezését. A magyar emberek között egyre többen vélekednek úgy, hogy a születéskori nem az ember veleszületett tulajdonsága. Míg korábban a választókorú népesség 69 százaléka, addig az augusztusi kutatás során már 71 százalék vallotta ezt az álláspontot.

Csökkent továbbá azok aránya, akik szerint a női vagy férfi nemiség pusztán egyéni döntés kérdése.

Míg az áprilisi adatfelvételkor 22 százaléka volt azon az állásponton, hogy a nem pusztán egy társadalmi konstrukció, addig augusztusban már csak 17 százalékuk gondolta így.

Az országosan reprezentatív kutatás szerint

a felnőtt lakosság több mint kétharmada (68 százalék) szerint csak két nem, női és férfi létezik

(ez áprilisban még „csak” 66 százalék volt).

A válaszadóknak most 22 százaléka vélekedett úgy, hogy kettőnél több nem van: tavasszal még az emberek közel negyede állította ezt – vagyis csökkent azok aránya, akik megkérdőjelezik a férfi és női nem hagyományos mivoltát.

Forrás: Alapjogokért Központ Facebook oldala

 

Megírták, hogy a genderideológia elutasítottsága mellett még egyértelműbb az álláspont a gyermekvédelem kapcsán. Az áprilisi adatokhoz képest

tovább nőtt azoknak a száma, akik nem engedélyeznék kiskorú gyermekek esetében nemátalakító műtétek elvégzését.

Tízből kilenc ember vélekedik úgy, hogy ezeket a beavatkozásokat nem szabad kiskorúakon végrehajtani, és csak a magyarok 3 százaléka van ezzel ellentétes véleményemen.

Forrás: Alapjogokért Központ Facebook oldala

 

Összességében megállapítják, hogy a magyar emberek bőven több mint kétharmada elutasítja a genderideológiát, ezzel párhuzamosan pedig egyre magasabb azoknak a száma, akik kiállnak a teremtett nemek és azok megváltoztathatatlansága mellett.

Kijelenthető továbbá az is, hogy

növekszik azon magyarok aránya is, akik egyetértenek a gyermekvédelmi intézkedésekkel.

A józan ész erői tehát egyre szélesebb társadalmi támogatottsággal bírnak Magyarországon – teszi hozzá az Alapjogokért Központ.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére