Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Továbbra is átláthatatlan a Soros-féle Migration Aid gazdálkodása

888.hu

2017.06.21. 08:28

Semmi nem utal arra, hogy a Migration Aid Internationalnek lenne magyarországi fióktelepe, vagy közvetlen kereskedelmi képviselete, ezek hiányában pedig nem nagyon lehet a nevén az a bankszámla, amelyre az adományokat gyûjtik. A transzparenciát hirdetõ Soros György tehát ismét nem tartja fontosnak saját szervezete átláthatóságát.

Nem valószínű, hogy az Egyesült Királyságban bejegyzett Migration Aid Internation Ltd.-hez tartoznak a szervezet honlapján és közösségi oldalán megadott számlaszámok.

A Raiffeisen Bank szerint ugyanis külföldi szervezet akkor tarthatja náluk a pénzét, ha rendelkezik magyarországi fiókteleppel, vagy közvetlen kereskedelmi képviselettel. Erről azonban a Migration Aid vonatkozásában nincsenek információk, és a szervezet a Magyar Idők szerint az adóalanyok Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál vezetett jegyzékében sincs feltüntetve.

A szervezetnek most is fut egy adománygyűjtő kampánya, ezért fontos volna tudni, ki kezeli valójában a felajánlásokat, s azokat hogyan fordítják a meghirdetett célokra. A társaság eddig egyetlen gazdasági beszámolót sem tett közzé az interneten, és egyéb beszámolót sem adtak, ezért továbbra sem tudni semmi biztosat. Az mindenesetre mulatságos, hogy 2015 őszén pénzügyi visszaélésekre utaló bejegyzések jelentek meg az akkor még civil mozgalomként működő Migration Aid Facebook-csoportjának­ üzenőfalán.

Érdekes az is, hogy a Migration Aid International honlapján megadott, a Raiffeisen Banknál nyitott számlaszám megegyezik a napokban Magyarországon bejegyzett Migration Aid Menedékkérőket Segítő Alapítványéval.

A csoport a honlapján azt közölte erről a számláról, hogy 2015. október 29. után nyitották a Migration Aid Internation Ltd. nevén az Egyesült Királyságban. Ahogyan fentebb írtuk, igencsak érdekes, hogy a számla miért a Migration Aid International nevén van, az pedig rejtély, hogyan került az újonnan létrehozott alapítványhoz.

A társaság állításával szemben, miszerint jótékonysági szervezetként jegyezték be a valóság feltehetően nem ez. A szervezet szigetországi ügyeit intéző Duport Associates Ltd. ugyanis arról tájékoztatta lapunkat, hogy az úgynevezett jótékonysági státuszt a bejegyzett cégek egy államigazgatási szerv, a Charity Comission, a Jótékonysági Bizottság döntése folytán nyerhetik el. A bizottság internetes adatbázisában viszont nincs nyoma a Migration Aid Internationalnek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére