Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

További botrányok a Pesti úti idősotthonban

888.hu

2020.05.13. 12:42

Újabb elhunyt beteg hozzátartozója szólalt meg.

A Ripost információi szerint a Pesti úti idősotthon egy 68 éves lakója abba halhatott bele, hogy nem látták el megfelelően, gyakorlatilag még vizet is alig kapott. Fia szerint „súlyos kiszáradással, felfekvéssel került kórházba az otthonból az édesanyám, ahol aztán rövidesen meghalt”. Az elhunyt beteg fia szerint hiába kerestek orvost az intézményben, nem értek el egyet sem.

A Ripost szerint ez a harmadik olyan eset, ami arra utal, hogy nemcsak a vírus vezetett annyi ember halálához az idősotthonban. A nem megfelelő körülmények, az ellátás hiánya éppúgy az okok között szerepel: nem mosdatták vagy etették őket, hagyták, hogy rüh és a felfekvés kínozza őket, nem vették észre, hogy kiszáradnak. Emellett pedig nyugtatózták őket, hogy ne tudjanak panaszkodni.

A Ripostnak megszólaló F. Attila szerint édesanyja, a 68 éves Zsuzsa 2018-ban költözött be az otthonba, kezdetben jól érezte ott magát, a fiú szinte naponta látogatta. Novemberben aztán minden megváltozott, onnantól kezdve Attila már nem tudott egyetlen orvossal sem beszélni, ha pedig megkérdezte, hogy hívtak-e orvost anyjához, a válasz az volt: „dehogy”.

A járvány miatt aztán már nem tudta látogatni édesanyját, aki március végén életveszélyes állapotban került be a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba. Súlyosan kiszáradt és tenyérnyi, csontig hatoló, kezeletlen felfekvése is volt. Attila édesanyján a kórházban már nem tudtak segíteni, mindössze 68 évesen, április 23-án elhunyt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére